Blåkläder Workwear træder et skridt tilbage og åbner ny hypermoderne skofabrik på Sri Lanka

Blåkläder Workwear løftede i 2020 sløret for en helt ny serie af sikkerhedsfodtøj. Virksomheden har nu valgt at træde et enkelt skridt tilbage og insource produktionen på en helt ny srilankansk Blåkläder-fabrik, som er dedikeret til sikkerhedsfodtøj.

Blåkläder har netop klippet snoren til en spritny fabrik i landsbyen Ulapane uden for Kandy på Sri Lanka. Foto: BLK

Støvring, d. 17. april 2023 – Blåkläder Workwear har siden 1959 været kendt for sit slidstærke og ansvarligt fremstillede arbejdstøj, der i dag produceres på Blåkläders egne fabrikker på Sri Lanka og i Myanmar. For at videreføre virksomhedens mangeårige produktionsprincipper og knytte bånd mellem arbejdstøjet og den nye serie af sikkerhedsfodtøj har Blåkläder netop klippet snoren til en spritny fabrik i landsbyen Ulapane uden for Kandy på Sri Lanka.

Åbningen af Blåkläders egen skofabrik har den fordel, at virksomheden opnår fuld kontrol med alle de materialer og underleverandører, der indgår i eller bidrager til produktionen. En håndværker tager i gennemsnit 80 millioner skridt gennem et helt arbejdsliv, og derfor ligger det Blåkläder meget på sinde, at virksomhedens sikkerhedsfodtøj er konstrueret efter de bedst tænkelige ortopædiske principper. Det fordrer et meget tæt samarbejde med få underleverandører samt en topmoderne fabrik med de bedste maskiner, der kan være med til at sikre en høj kvalitet over alt i produktet.

Sikkerhedsfodtøjet fra Blåkläder er blandt andet udviklet i samarbejde med ortopædspecialisten Camp Pro i Sverige, der sammen med Blåkläders egne håndplukkede specialister har mere end 600 års erfaring med fødders biomekanik, ortopædi og genoptræning. Stabilitet, beskyttelse og forebyggelse har i det hele taget været tre centrale elementer i Blåkläders udvikling af det nye sikkerhedsfodtøj for at beskytte brugeren mod skader på fødderne. Ud over samarbejdet med Camp Pro har Blåkläder således også samarbejdet tæt med portugisiske Fagus, der har udviklet skoens læst og fodseng helt fra bunden for at give maksimal stabilitet og støddæmpning. Læsten sikrer ligeledes en høj dynamik gennem hele gangafviklingen.

Den nye fabrik på Sri Lanka har fra dag ét 500 medarbejdere og en årlig produktionskapacitet på 700.000 par sikkerhedssko. Som på virksomhedens øvrige fabrikker gør skofabrikken udstrakt brug af LED-lys, ligesom der er skylights på taget, som sikrer, at medarbejderne kan nyde godt af sollys inde på fabrikken. Ligeledes er der solpaneler på taget, der dækker en stor del af fabrikkens energiforbrug samt automatisk genanvendelse af produktionsvandet til fx toiletskyl og vanding.

  • Vores mål med den nye fabrik er, at vores medarbejdere har det godt, og at vi kan producere på den samme ansvarlige måde som på vores øvrige fabrikker. Det indebærer et skarpt øje på fabrikkens klimabelastning og en værdikæde, hvor vi kun samarbejder med ganske få underleverandører, så vi hele tiden har fuld kontrol over kvalitet og sporbarhed. Desuden har vi lagt stor vægt på ergonomien i vores sikkerhedsfodtøj, og heldigvis kan vi se, at der er store markedsandele at hente på lige netop det parameter, siger René Christiansen, Country Manager for Blåkläder i Denmark.

Læs mere om Blåkläders sikkerhedsfodtøj her

Find forhandler her.

For yderligere information, kontakt venligst:
- René Christiansen, country manager, Blåkläder Workwear Danmark, +45 2177 0294 / Rene.Christiansen@blaklader.com
- Presseservice og billeder: Jacob Lange, Lange PR, +45 2076 3020 / jacob@langepr.dk

Om Blåkläder

Blåkläder blev grundlagt i den svenske by Svenljunga i 1959, og virksomheden udvikler, producerer og distribuerer arbejdstøj, handsker og sikkerhedsfodtøj til alle professionelle faggrupper inden for håndværksfagene, industrien, transportsektoren, produktion og service. Blåkläder står for kvalitet, holdbarhed og funktionalitet, som virksomheden konstant arbejder med at forbedre. Virksomheden sælger sine produkter i 20 lande, og hovedkontoret ligger fortsat i Svenljunga i Sverige. Blåkläder har sine egne fabrikker i Sri Lanka og Myanmar, mere end 7.000 ansatte og en årlig omsætning på to mia. svenske kroner. Det gør Blåkläder til en af verdens førende producenter af kvalitetsarbejdstøj og det største brand inden for arbejdstøj i Norden. Læs mere på www.blaklader.com.

20.06.2024BLÅKLÄDER WORKWEAR ApS

Sponseret

Blåkläder sigter mod fuld STeP by Oeko-Tex Made In Green-certificering

06.03.2024BLÅKLÄDER WORKWEAR ApS

Sponseret

Korte forsyningskæder er en af nøglerne til øget ansvarlighed

23.01.2024BLÅKLÄDER WORKWEAR ApS

Sponseret

Blåkläder Workwear søger kvindelige danske testpiloter

16.01.2024BLÅKLÄDER WORKWEAR ApS

Sponseret

Blåkläder Workwear når (næsten) 100 procent Better Cotton

20.11.2023BLÅKLÄDER WORKWEAR ApS

Sponseret

Boss Ladies og Blåkläder fortsætter parløb

24.10.2023BLÅKLÄDER WORKWEAR ApS

Sponseret

Utrættelig Boss Lady kæmper for kvinders plads i håndværksfagene