Bæredygtighed og godt indeklima er grundstenene i nyt konferencecenter

Når viden- og konferencecentret Green Solution House på Bornholm slår dørene op i løbet af foråret vil fremtidige gæster opleve, hvor meget man faktisk kan opnå med bæredygtighed - både i forhold til miljøbelastning og indeklima.

Foto: Green Solution House.

Bornholm har søsat et ambitiøst projekt, hvor øen i år 2025 skal være 100 % baseret på vedvarende energi. Som en del af den vision åbner viden- og konferencecenteret Green Solution House om ganske få uger. Centerets mål er dels at trække flere erhvervsturister til øen og dels fungere som et showroom for de bedste bæredygtige løsninger.

Det har krævet et temmelig stort detektivarbejde at finde frem til de ypperste materialer. Allerhelst skal produkterne være Cradle to Cradle certificerede, hvilket blandt andet indebærer, at de ikke bare skal være miljøvenlige og giftfrie, men fuldt genanvendelige. Samtidig er der også krav til, at materialerne skal have en gavnlig effekt på enten natur eller mennesker.

Men bæredygtighed gør det ikke alene, mener idékvinde og direktør i Green Solution House, Trine Richter – udseende og design er også væsentlige parametre.

”Det er en forudsætning, at her skal være pænt. Mange bæredygtige produkter er måske godt nok både sunde og miljøvenlige, men ofte er de ikke særlig lækre, eller også fås de kun i ganske få farvevarianter. Jeg vil ikke have, vi er det mest bæredygtige - men samtidig det grimmeste - hotel i hele verden, for så kommer det til at gå ud over antallet af gæster,” siger hun.

Intens jagt på materialer
Ganske få produkter kan leve op til alle kravene, men de findes. Et godt eksempel er de gulvtæpper, som er blevet monteret i hele Green Solution House. De miljørigtige tæpper, der bliver produceret af hollandske Desso, består udelukkende af giftfrie råmaterialer, som kan skilles ad og laves til nye tæpper, når de en gang i fremtiden er slidt op. Ydermere har de den fordel, at de reducerer støvpartiklerne i luften på hotellet.

”Vi har undersøgt, hvad der har størst indflydelse på indeklimaet. Det er ikke så afgørende, om vi bygger i glas, stål, massivtræskonstruktioner eller mursten. Det, der virkelig har betydning for indeklimaet, er faktisk interiøret i bygningerne, altså hvilken gulvbelægning, maling, møbler og stof samt hvilke rengøringsmidler, vi bruger. Derfor er det jo uhyre interessant for os, når Desso kan levere et gulvtæppe, som for det første er Cradle to Cradle certificeret og for det andet oven i købet renser luften. Det kommer vores gæster til gode, at vi også kan levere en god luftkvalitet, mens de besøger os,” siger Trine Richter.

Målet er, at Green Solution House på sigt skal tiltrække 20.000 erhvervsturister årligt til øen, og det stramme fokus på bæredygtighed og godt indeklima skal være løftestang for international opmærksomhed.

Fakta
Byggeriet af Green Solution House har stået på i knap to år, og projektet består dels af en gennemgående renovering af det tidligere Hotel Ryttergården og dels en ny tilbygning, så komplekset rummer 92 hotelværelser og konferencefaciliteter til 350 gæster. Hotellet har åbent for overnatninger nu, og konferencer kan også bookes nu og afvikles fra april.

Du kan se mere på www.greensolutionhouse.dk.

Tarkett og DESSO smelter sammen

10.02.2016Desso Danmark

Sponseret

17.11.2015Desso Danmark

Sponseret

Indeklimavenlig tæppeserie fejrer 5 års fødselsdag med guldcertificering

27.10.2015Desso Danmark

Sponseret

Grønne byggematerialer på agendaen ved Building Green

24.09.2015Desso Danmark

Sponseret

Tæppeproducent runder gylden miljømilepæl

05.08.2015Desso Danmark

Sponseret

Godt indeklima giver højere produktivitet og færre sygedage

23.06.2015Desso Danmark

Sponseret

Bæredygtige tæpper kan skilles ad og genbruges