Bæredygtighed og byggevarer

Repræsentanter fra mange forskellige produktions-, industri- og byggevirksomheder deltog, da Bureau Veritas bød velkommen til et spændende seminar om bæredygtighed og byggevarer.

Bæredygtighed var det overordnede tema, da interne og eksterne eksperter forsøgte at gøre de fremmødte seminardeltagere klogere på miljømærkning, -certificering og -deklaration, samt grundlæggende bæredygtighedsprincipper.

- Mange har tendens til at tænke bæredygtighed, som noget der primært omhandler klima og miljø uden at have øje for de sociale og økonomiske perspektiver, lagde Chemical Consultant i Bureau Veritas, Rikke Bernberg, ud med at påpege.

Hun fortalte om forskellige perspektiver på bæredygtighed og om miljøvaredeklarationer på byggevarer. I kølvandet på hende fulgte Klaus Behrndt, Lead Auditor i Bureau Veritas.  

Henrik Hougaard fra Miljømærkning Danmark kiggede også forbi og talte om miljømærkning på byggematerialer herunder Svanemærket og EU-Blomsten. Efter frokost var det så Morten Brodde fra FSC Danmarks tur til at gøre deltagerne klogere på FSC-certificering af byggematerialer, inden Tomas Riegels-Jørgensen, Sales Manager i Bureau Veritas, rundede dagen af med at tale om FN’s 17 Verdensmål.

Efterspørgsel på bæredygtighed

Der var mange gode spørgsmål fra de deltagende virksomheder. For mange kan love og regler på bæredygtighedsområdet virke meget komplekse. Den rette sparring og rådgivning er derfor utrolig vigtig. Flere af deltagerne gav udtryk for, at de deltog i seminaret, fordi deres kunder var begyndt at efterspørge bæredygtighed.

- Jeg valgte at deltage i seminaret, fordi vi begynder at kunne mærke nogle kundebehov. Vi kan mærke, at vores kunder ønsker tal og inputs til deres klimaregnskaber og dokumentation til bæredygtigt byggeri, hvis det skal certificeres eller lignende. Jeg vil gerne blive klogere på, hvordan vi afdækker de behov kunderne har, og gør os selv i stand til at stille de rigtige krav til vores leverandører, sagde Henriette Gade Pedersen, som er CSR-koordinator i Sanistål.

Et fælles ansvar

På seminaret blev der lagt stor vægt på, at bæredygtighed er mere end en konkurrencefordel. Det er et fælles ansvar. Det fine fremmøde indikerede da også, at mange virksomheder efterhånden er blevet mere bevidste om at tage deres del af ansvaret.

Erkendelsen af, at mange bæredygtighedskriterier fortsat kan være svære at holde styr på, gør det vigtigt at hjælpe hinanden. Deltagerne blev således præsenteret for Bureau Veritas’ plan om at etablere en netværksgruppe, som netop skal beskæftige sig med bæredygtighed.

Du kan læse mere om Bureau Veritas og bæredygtighed på: www.bureauveritas.dk/sdg

14.02.2024Bureau Veritas Certification

Sponseret

CSRD-direktivet - hvem, hvad, hvor og hvordan?

01.02.2024Bureau Veritas Certification

Sponseret

Webinar: ISO 45003 sætter rammen for ”Ledelse af trivsel og psykisk arbejdsmiljø”

23.01.2024Bureau Veritas Certification

Sponseret

ISO 9001 – Fra minimumskrav til maksimum værdi

22.01.2024Bureau Veritas Certification

Sponseret

Sådan udfører du interne audits i henhold til ISO 55001 standarden

17.01.2024Bureau Veritas Certification

Sponseret

NIS2 – Hvad er det, hvad betyder det, og hvordan kommer du i gang?

08.12.2023Bureau Veritas Certification

Sponseret

Hvorfor CSRD også omfatter din virksomhed