Atea udfordrer 7.x i at kode bæredygtige løsninger

It-virksomheden Atea fik i sidste uge besøg af 7.X fra Ålholm Skole i Valby, der i bedste Løvens Hule-stil præsenterede, hvordan de med it og teknologi vil løse fremtidens problemstillinger inden for bæredygtighed for et ekspertpanel.

Et it-pantsystem, VR-oplevelser og genanvendelsesrutsjebanespil. Der var masser af idéer, da 7.X fra Ålholm Skole afsluttede en temauge med kodning, innovation og bæredygtighed på skemaet med et besøg hos Atea i Ballerup.

”Det var en fornøjelse at have besøg af 7.X og blive præsenteret for deres mange virkelig gode og kreative ideer. Vi havde bedt eleverne finde på digitale løsninger, der kan bidrage til den grønne omstilling, og jeg er imponeret over deres indsigt og evner til at tænke i løsninger,” siger Kristjan Hugosson, der er Sustainability Technology Manager hos Atea.

Elevernes mange bud på, hvordan man med teknologi kan bidrage til den grønne omstilling, bød på alt fra et affaldssorteringsspil, en nudging-app til udskiftning af gamle hårde hvidevarer, en SoMe-helpdesk for reparation og genanvendelse af gammelt it-udstyr til en VR-oplevelse, der viser konsekvenserne ved havforurening, et pantsystemt til udtjent teknologi og en digital markedsplads for brugt it-udstyr.

Temaugen var et led i det nationale initiativ Coding Class, som siden 2016 er blevet drevet af IT-Branchen i samarbejde med en række virksomheder og kommuner for at give folkeskoleelever i 6. og 7. klasse mulighed for at prøve kræfter med kodning og udvikling af it- og teknologi. Atea har deltaget i Coding Class i Københavns kommune de seneste fem år.

18.06.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Atea er kåret til europæisk klimaleder for tredje år i træk

24.10.2023Atea Danmark A/S

Sponseret

Atea og Microsoft fortsætter samarbejdet med Jobcenter Aarhus og håber på at kunne få flere ledige i job i it-branchen

18.09.2023Atea Danmark A/S

Sponseret

Gør medarbejderne til en aktiv del af virksomhedens bæredygtighed

18.09.2023Atea Danmark A/S

Sponseret

Nye komplekse bæredygtighedskrav kræver mere af virksomhedens it-afdeling, men kan være en kærkommen mulighed til at kigge indad

24.08.2023Atea Danmark A/S

Sponseret

El-indkøbsaftale mellem Atea og Better Energy viser vejen for it-sektorens overgang til vedvarende energi

20.06.2023Atea Danmark A/S

Sponseret

Ateas CSR-indsats belønnes med platin for fjerde år i træk