Arriva Danmark nomineret til ArbejdsmiljøPrisen

Arriva er blandt 12 virksomheder, som Arbejdsmiljørådet har nomineret til årets arbejdsmiljøpriser.

Arriva Danmark er for andet år i træk nomineret til ArbejdsmiljøPrisen. Prisen uddeles af Arbejdsmiljørådet og gives til virksomheder og offentlige myndigheder, der har gjort en særlig indsats for at forbedre arbejdsmiljøet. I alt 12 organisationer er i år nomineret til prisen i fire kategorier.

»Fælles for alle nominerede er, at de er gode eksempler på, at arbejdspladser kan forebygge vold, styrke medarbejdernes trivsel, øge effektiviteten og nedbringe antallet af arbejdsulykker ved at sætte arbejdsmiljøet på dagsordenen med ambitiøse målsætninger og en målrettet indsats, som kan tjene til inspiration for andre arbejdspladser landet over,« skriver Arbejdsmiljørådet på sin hjemmeside i forbindelse med offentliggørelsen af de nominerede organisationer.
 

Markant fald i arbejdsulykker

Arriva Danmark er ifølge dommerkomitéen blevet nomineret i kategorien ’Arbejdsmiljø som strategisk element’, fordi arbejdsmiljø er tænkt ind i Arrivas strategi og forretningsgrundlag, og fordi Arriva har reduceret antallet af arbejdsulykker blandt sine buschauffører med 62 procent på blot tre et halvt år. Det har samtidig givet Arriva en økonomisk besparelse på godt 10 millioner kroner.

»Vi er utrolig glade for, at vores indsats for at forbedre arbejdsmiljøet er blevet bemærket af dommerkomitéen – og stolte over, at vi nu er nomineret til ArbejdsmiljøPrisen 2014. Et sundt og sikkert arbejdsmiljø er en grundlæggende forudsætning for et godt arbejdsliv – og helt afgørende for virksomhedens muligheder for at skabe positive, økonomiske resultater. Derfor vil arbejdsmiljøet fortsat have højeste prioritet i Arriva,« siger Dorthe Nedermark, der er chef for Health, Safety and Environment (HSE) i Arriva Danmark.
 

En omfattende indsats

Arriva har uddannet 80 lokale HSE-repræsentanter, der har fokus på at skabe en tryg hverdag for deres kollegaer på den enkelte arbejdsplads, og har to sundhedskonsulenter, der tilbyder medarbejderne helbredstjek og gode råd om kost og motion. Arriva har også et kolleganetværk, hvor i alt 140 medarbejdere kan træde til og hjælpe deres kolleger, hvis der opstår problemer i privatlivet eller på arbejdspladsen.
Buschaufførerne er derudover uddannet i konflikthåndtering, så de er i stand til at afvæbne potentielle konflikter med eksempelvis ophidsede kunder, og de bliver også undervist i kundevenlig og forudseende buskørsel, der reducerer risikoen for trafikulykker.

ArbejdsmiljøPrisen uddeles 27. november på Crowne Plaza i København.
 

ArbejdsmiljøPrisen

  • ArbejdsmiljøPrisen uddeles af Arbejdsmiljørådet, der sætter rammerne for et sikkert og sundt arbejdsmiljø i Danmark.
     
  • Det er niende gang, at Arbejdsmiljørådet kårer Danmarks bedste arbejdsmiljøindsatser.
     
  • Dommerkomitéen består af formand Lisbeth Lollike fra Arbejdsmiljørådet og repræsentanter for DA, LO, KL, FTF, Lederne og Akademikerne.

01.12.2014Arriva Danmark A/S

Sponseret

Arriva vinder ArbejdsmiljøPrisen

06.11.2014Arriva Danmark A/S

Sponseret

Arriva Danmark nomineret til ArbejdsmiljøPrisen

31.10.2014Arriva Danmark A/S

Sponseret

Arriva Danmark vinder to CSR Awards

21.10.2014Arriva Danmark A/S

Sponseret

Arriva vinder international pris for trafiksikkerhed