Ansvarlighed fra dag ét på CBS

Luften var tyk af forventning, da 1800 nye bachelorstuderende den 1. september var samlet i en propfyldt Falkoner Sal til CBS Responsibility Day 2014

En fuld Falkoner Sal til CBS Responsibility Day 2014 (Foto: Henriette Frausing).

Responsibility Day er første skoledag for alle nye bachelorstuderende på CBS, men også startskuddet på de studerendes første opgave. Dagen bød nemlig på CBS Responsibility Day Case Challenge, som giver de studerende et indblik i virksomheders arbejde med ansvarlighed.

Ansvarlighed er en central værdi hos CBS, og derfor er det en vigtig kvalitet at indpode hos de studerende tidligt, forklarer uddannelsesdekan på CBS, Jan Molin.

- Hos CBS tror vi på, at den indstilling og opførsel, du udvikler i din studiekarriere, tegner de værdier og normer, der vil påvirke fremtidige samfundsforhold. Derfor er det vigtigt at fokusere på ansvarlighed fra dag et, siger Jan Molin.

Om eftermiddagen samledes de 1800 deltagere i Falkoner Salen, hvor de blev budt velkomne af rektor, Per Holten-Andersen, der i en paneldebat efterfølgende blev flankeret af de øvrige medlemmer af direktionen. Dagen blev afsluttet med oplæg fra Claus Meyer og Steen Halbye, der er administrerende direktør i Claus Meyer Holding.

En ansvarlig restauratør
Responsibility Day Case Challenge 2014 handlede om Claus Meyers virksomheder. I opgaven fik de studerende mulighed for at komme med forslag til, hvad Claus Meyer kunne gøre med sin virksomhed. Målet med opgaven var at få de studerende til at tænke over, hvordan en virksomhed kan vokse og samtidig have en ansvarlig profil.

- Casen udfordrer vores studerende til at reflektere over ansvarlig ledelse og kompleksiteten i at drive forretninger, siger Jan Molin.

Indflydelse på Claus Meyer Holding
Fredag d. 5. september afleverede de studerende deres besvarelser i grupper, og d. 11. september vil de tre bedste forslag blive præsenteret for en jury. De bedste besvarelser honoreres med præmier, men de bliver også videregivet til Claus Meyer, så måske kan en gruppe nye studerende få indflydelse på hans virksomhed med deres første opgave.

Ansvarlige ledere
Responsibility Day er et initiativ, CBS har søsat efter at have underskrevet UN Principles of Responsible Management Education (PRME) og det er sjette år i træk, at den første studiedag er dedikeret til ansvarlighed. I de tidligere år har virksomheder som KPMG, Danske Bank og Hummel været case-virksomheder. Og emnet er lige så vigtigt i år, som det var for seks år siden.

- Ansvarlighed har bestemt ikke mistet sin betydning. Ansvarlighed viderebringer ideen, at vi alle bidrager til en bæredygtig og attraktiv verden med de valg, vi træffer. Ved løbende at diskutere de forskellige tolkninger af ansvarlighed og ansvarlig ledelse får vi forhåbentlig mere kompetente og reflekterede dimittender, der bekymrer sig om det omgivende samfund, siger uddannelsesdekan Jan Molin.
 

Få en specialestuderendes bud på, hvordan din virksomhed kan arbejde med ansvarlighed
Det er ikke kun på den første dag, at de studerende stifter bekendtskab med ansvarlig virksomhedsledelse. Emnet fortsætter gennem studierne og CBS arrangerer ligeledes match-making mellem virksomheder og kandidatstuderende, der leder efter en case til deres speciale om bæredygtighed eller CSR. Det næste event afholdes den 20. november, og der er stadig ledige pladser for virksomheder. Læs mere om eventet og hvordan du tilmelder din virksomhed på www.prme.cbs.dk/casematch.

25.09.2014Copenhagen Business School

Sponseret

24.000 tilmeldte til CBS-kursus om Socialt Entreprenørskab

10.09.2014Copenhagen Business School

Sponseret

Ansvarlighed fra dag ét på CBS