Tre danske IT-selskaber vinder rammeaftale med Energinet

Alexandra Instituttet, Systemate og cVation sparker året i gang med grøn energi for tre-cifret millionbeløb

Energinet, der ejer og udvikler el- og gasnettet i Danmark, har udvalgt de tre IT-virksomheder, der de næste fire år skal hjælpe med IT-konsulentbistand i kraft af den rammeaftale, der netop er blevet indgået.

Systemate, cVation og Alexandra Instituttet skal alle tre være leverandører på Microsoft-delaftalen Data & Analytics, og Systemate skal derudover sammen med cVation være leverandør på delaftalen Integrations.

Rammeaftalen har til formål at understøtte Energinets behov for specialiseret IT-eksperthjælp inden for Microsoft-teknologi til udvikling af bl.a. Energinets eksisterende platforme samt udvikling af nye løsninger og services med en cloud-first tankegang.

Som den danske TSO (Transmission System Operator) har Energinet et stigende behov for modernisering af eksisterende og nye platforme og services, i takt med at deres opgaver ændres og kompliceres. Dette bl.a. som følge af deres ambitiøse målsætninger, som skal muliggøre Danmarks grønne omstilling.

De tre IT-virksomheder skal nu understøtte Energinet i opgaven med at udarbejde Energinets fremtidige digitale infrastruktur.

Stærkt team med de rette kompetencer

Systemate har i de seneste tre år leveret adskillige specialister til udvikling af Energinets applikationer og integrationer med udgangspunkt i Microsoft Azure Cloud og andre Microsoft-teknologier. De mange års domæneerfaring fra forsyningssektoren har Systemate bragt i spil ved Energinet, hvilket har muliggjort et særligt sparringssamarbejde på både team- og organisationsniveau.

Alexandra Instituttet råder som eneste GTS-institut med fokus på IT over et stort antal eksperter inden for kunstig intelligens og data science. De ser frem til at bringe deres ekspertviden i spil på energiområdet i Danmark og være med til at sikre, at dansk energiforsyning forbliver stabil under den grønne omstilling.

cVation komplementerer teamet af partnere som et solidt softwareudviklings- og cloud-hus, hvor samtlige medarbejdere praktiserer DevOps og native cloud-udvikling baseret på Microsoft Azure. cVation er førende, når det kommer til at rykke kundernes teknologiske niveau til nye højder og implementere avanceret brug af cloud-teknologi.

Rammeaftalen er et led i Energinets store IT-strategi om at automatisere og forny de teknologiske platforme, herunder en digital transformation af driften til cloud.

Læs hele pressemeddelelsen her

24.08.2023Alexandra Instituttet

Sponseret

Podcast: Lær af de 10 bedste danske 'omstillingsanførere'

12.06.2023Alexandra Instituttet

Sponseret

Er I omstillingsanførere? Her bliver I inspireret til at nå 2030-målet

19.01.2023Alexandra Instituttet

Sponseret

Innovativ løsning sikrer billigere inspektion og vedligeholdelse af betonkonstruktioner

04.01.2023Alexandra Instituttet

Sponseret

Tre danske IT-selskaber vinder rammeaftale med Energinet

13.10.2022Alexandra Instituttet

Sponseret

Tre tips: Sådan får I klimatøverne i gang

19.05.2022Alexandra Instituttet

Sponseret

Vi vil hylde produktionsvirksomheder, der har fremmet bæredygtighed gennem digitalisering – er det jer?