250 unge skal udforske blå omstilling under Ocean Youth Summit Aarhus

Danske unge og studerende fra hele verden skal sammen udforske havets mange problematikker og bæredygtige løsninger, når de fra 30. maj til 2. juni 2023 samles i Aarhus. Eventet er en del af The Ocean Race Stopover 2023 i Aarhus.

Foto: Peter Brøgger.

I slutningen af maj samles 250 studerende og nylige dimittender fra hele verden til Ocean Youth Summit Aarhus for at udforske og gentænke vores forhold til havet. Over fire dage skal de gennem forskellige ekspertoplæg, workshops og nye oplevelser blive klogere på bæredygtig udvikling og havet.

“Det er vores ambition at samle unge mennesker på tværs af uddannelser og nationaliteter, så de sammen kan dykke ned i havets udfordringer og fremtidens løsninger. For hvis vi skal lykkes med blå omstilling, er der brug for alle typer fagligheder i fællesskab.  Vi håber derfor, at de forskellige uddannelsesinstitutioner i Aarhus og resten af Danmark vil bakke op om eventet og sende studerende afsted som repræsentanter for deres sted,” siger Kristina Blockx fra Worldperfect, der er projektleder på Ocean Youth Summit Aarhus. 

Hun glæder sig over, at de med eventet kan tilbyde en fælles platform til de unge om en meget vigtig dagsorden.

Et ungeskabt event
Ocean Youth Summit Aarhus bliver skabt i samarbejde med 23 frivillige danske unge, der over seks måneder har været en del af læringsprogrammet Creators. I fællesskab har de udvalgt og formet seks forskellige temaer, som deltagerne skal udforske.

“Vores Creators Team består af unge mennesker med en fælles passion for havet, men med vidt forskellige baggrunde og uddannelser. Og lige præcis den diversitet og mangfoldighed afspejler sig også i programmet for de fire dage,” lyder det fra Kristina Blockx.

Til summitten kan deltagerne blive klogere på alt fra biodiversitet og fremtidens mad til, hvordan entreprenørskab hænger sammen med blå omstilling. De vil også kunne udforske, hvordan man gennem kunst og kreativitet kan give havet en stemme og på egen krop mærke, hvordan havet spiller sammen med sundhed og livskvalitet. Endelig vil de også kunne arbejde med, hvordan vi forebygger oversvømmelser og klimasikrer vores byer i fremtiden.

Bag Ocean Youth Summit Aarhus og Creators står bæredygtighedsbureauet Worldperfect og Aarhus Kommune.

Læs meget mere og køb billetter på https://www.oceanyouthsummit.com/

Har du spørgsmål? Kontakt os på youthsummit@worldperfect.dk

21.04.2023Aarhus Events

Sponseret

250 unge skal udforske blå omstilling under Ocean Youth Summit Aarhus

14.04.2023Aarhus Events

Sponseret

21 meter høj energiselvforsynende scene gæster The Ocean Race i Aarhus

10.03.2023Aarhus Events

Sponseret

Byg en bølgeskulptur af genbrugsplastik

05.12.2022Aarhus Events

Sponseret

Nye læringsforløb til The Ocean Race i Aarhus

09.11.2022Aarhus Events

Sponseret

Elever arbejder med The Ocean Race under Naturfagsmaraton

02.11.2022Aarhus Events

Sponseret

REUSE får en vigtig rolle under The Ocean Race