2022 kan føre til el- og solrekord

Nye tal fra danmarks meteorologiske institut (DMI) viser, at 2022 kan ende med at blive det mest solrige år I dansk vejrhistorie, og I kombination med de stigende elpriser bliver den grønne omstilling relevant som aldrig før.

Ifølge DMI har 2022 allerede vist sig at være mere solrigt end sædvanligt, og meget tyder på, at rekorden fra 2018 kan blive slået i år, da 2022 i sine første ni måneder har bragt 26 solskinstimer mere end et almindeligt år, hvilket giver gode chancer for rekord mængde af solskin.

Hvis året ender ud i en solrekord, bliver det ikke den eneste rekord, der er slået i 2022. I august nåede elpriserne nemlig nye højder, og sprang alle tidligere rekorder op til flere gange. Elpriserne har haft store konsekvenser for det danske erhvervsliv, og kan i sidste ende betyde, at nogle virksomheder ikke kan betale deres elregning – og i værste fald må erklære sig konkurs.

Den nødvendige, grønne omstilling

Der har længe været behov for en grøn omstilling af erhvervslivet, men i lyset af den nye elrekord, er den mere tiltrængt end nogensinde før. Det er ikke længere blot til fordel for klimaet, men i den grad også for virksomhederne og deres økonomi. I sidste ende kan det betyde, at den grønne omstilling kan være altafgørende for de danske virksomheder.

Den mulige solrekord betyder, at solcelleejerne får langt mere ud af deres solceller. Solcellerne generer dog stadig strøm, selvom det er overskyet, men de producerer mest, når det er solskinsvejr. Derfor betyder de mange solskinstimer, at solenergi er en oplagt løsning på de høje elpriser for de mange virksomheder, der har svært ved at få plads til regningerne i budgettet.

Solskin i budgettet

Når elregningerne presser budgettet i bund, kan det være svært at se, hvordan en virksomhed skal få råd til at investere i et solcelleanlæg, der ellers kunne sikre virksomhedens økonomi på sigt. Derfor har NRGreen givet virksomhederne mulighed for at kunne investere i solenergi, uden de skal gå på kompromis med budgettet. Virksomhederne kan igennem en leasingaftale, investere i deres solcelleanlæg, så det afbetales løbende, hvis ikke virksomhederne har mulighed for at betale kontant. Virksomhederne vil allerede kunne mærke besparelserne under afbetalingen, og efter leasingperioden er ophørt efter 5-10 år, vil de opleve endnu større besparelser i deres elregnskab, og på den måde oplever de både besparelser i økonomien og deres CO2 udledning. Derfor kan der være mange penge at spare ved at installere solceller – en investering, der gavner både virksomhedens økonomi og klimaet.

Læs hele artiklen her, og få mere at vide om elprisen på solceller samt el- og solforholdenne, der gør den vedvarende energi mere gavnligt end nogensinde før.

Følg NRGreen på LinkedIn og Facebook

29.01.2024NRGreen ApS

Sponseret

NRGreens ledelse ser tilbage på et år, der har medført en stabil positionering på markedet

18.01.2024NRGreen ApS

Sponseret

Sådan virker solceller: Fra lys til energi

20.12.2023NRGreen ApS

Sponseret

NRGreen og CBRE indgår strategisk partnerskab

18.12.2023NRGreen ApS

Sponseret

Maskinproducent investerer i solcelleanlæg fra NRGreen

27.10.2023NRGreen ApS

Sponseret

Solenergi om vinteren

06.10.2023NRGreen ApS

Sponseret

Ny finansieringsmulighed skal udbrede vedvarende solenergi til danske virksomheder