VELUX vinder klimaprisen ved Sustainability Awards 2022

Som kulminationen på en dag i Børssalen med inspirerende oplæg og fuld fokus på bæredygtighed blev tre vindere af Sustainability Awards kåret.

14.09.2022

Sponseret

EY

VELUX Group blev vinder af Climate Strategy Award – klimaprisen – der blev uddelt ved Sustainability Awards, som blev afholdt den 13. september af Dansk Erhverv og EY.

Klimaprisen gives til en virksomhed, som i sit strategiske afsæt har særligt ambitiøse mål og handlinger i arbejdet med klimaforandringer, fortæller Jan C. Olsen, CEO for EY i Danmark:

”Med vores Climate Strategy Award vil vi belønne virksomheder, som formår at integrere forandringen i hele organisationen med ambitiøse mål og handlinger for reduktion af deres CO2-aftryk. Den uafhængige jury fandt VELUX Group som et godt eksempel på dette.”

Vil fremhæve virksomheder og inspirere
Baggrunden for Sustainability Awards, der blev grundlagt i 2021, er ønsket om at fremhæve virksomheder, der arbejder strategisk og innovativt med bæredygtighed. Samtidig er formålet at dele inspiration om de virkningsfulde tiltag, der gør en reel forskel for virksomheder og samfundet.

Vinderen af Climate Strategy Award bliver fundet af en uafhængig jury, der har vurderet 10 nominerede virksomheder ud fra en række kriterier. Ud af de 10 nominerede blev tre finalister udpeget: VELUX Group, Salling Group og Ørsted. Og det blev altså VELUX Group, der løb med sejren.

’Lifetime carbon neutral’
Juryen begrundede blandt andet valget af VELUX Group med, at de er en inspiration og et levende bevis på, hvordan en stor, veletableret virksomhed kan transformere sig og skabe virkelig impact. Juryen fremhævede blandt andet deres mål om at blive ’lifetime carbon neutral’ og altså rette op på ikke bare fremtidige, men også historiske udledninger.

”Årets vinder af klimaprisen er særdeles ambitiøse og tager klimaudfordringerne seriøst, selv om de begår sig i en branche, der ellers har været udskældt, når det kommer til bæredygtighed. De viser en dedikation og et mod fra ledelsesgangen – og det smitter af hele vejen ned gennem organisationen.”, siger Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv.

Anders Götzsche, CFO og interim CEO i VELUX Gruppen udtaler:

”Vi er meget stolte og taknemmelig for at modtage denne pris og den anerkendelse fra EY, Dansk Erhverv og juryen for vores strategiske arbejde med klima og naturbevarelse, som er så vigtig og integreret en del af vores strategi. Med klimakrisens tydelige konsekvenser, der udspiller sig for øjnene af os, er det bydende nødvendigt, at vi som virksomheder viser vejen til en grøn og bæredygtig fremtid. Både strategisk, men vigtigst af alt i konkret handling. Med denne vigtige pris håber vi, at vi kan være med til at inspirere andre til at være med til at skubbe grænserne for bæredygtig produktion og adfærd i alle områder af byggebranchen.”

30.05.2024EY

Sponseret

Bo Øksnebjerg bliver ny partner i EY

27.05.2024EY

Sponseret

Ny guide vil hjælpe danske bestyrelser gennem CSRD

13.11.2023EY

Sponseret

EY og Axcelfuture vil gøre danske virksomheder klogere på bære-dygtighedsrapportering

22.05.2023EY

Sponseret

Bæredygtige Combineering: Fra Entrepreneur Of the Year til milliardsalg

27.04.2023EY

Sponseret

Sustainability Awards uddeler ny pris

05.03.2023EY

Sponseret

EY vil aflaste Danmarks el-net ved at flekse strømforbruget i hovedsædet