Udstillingen ‘Reuse, Recycle and Rethink Plastic’ er nu åben

Den 19. november blev udstillingen ‘REUSE, RECYCLE AND RETHINK PLASTIC’ indviet i Industriens Hus. På udstillingen kan du opleve en række virksomheders og organisationers innovative arbejde med bæredygtig brug af plast. Udstillingen er åben til februar

Plast er et særdeles anvendeligt materiale – holdbart, let og billigt. Det er imidlertid ikke fordelene ved plast, der altid trækker overskrifter.

Vi ser en stigende global efterspørgsel på cirkulære løsninger, hvor forretning og omtanke for miljøet går hånd i hånd. Det kræver ambitiøse samarbejder og investeringer.

Netop derfor har Dansk Industri, Dansk Vask, – Kosmetik og Husholdningsindustri, Plastic Change, Det Økologiske Råd og Plastindustrien sammen indgået i flere partnerskaber og projekter.

Ved at gentænke den måde, vi designer, producerer, arbejder og forbruger plast, kan vi skabe nye muligheder og nye job. Det vil give danske virksomheder en konkurrencefordel og skabe nye markeder.

På denne baggrund er udstillingen ‘REUSE, RECYCLE AND RETHINK PLASTIC’ baseret på resultater fra partnerskaberne, med biddrag fra flere af Plastindustriens medlemmer. Udstillingen favner tre temaer: Projekt Plastfrit Hav, Mikroplast og Genanvendt plast. I alle tre temaer, kan man se eksempler på innovative løsninger produceret af danske virksomheder.

– Danske virksomheder arbejder i høj grad med genanvendelse af plast, og er allerede nået langt. Det er en fornøjelse, at se vores brede samarbejde med både andre industrier og NGO’er, ende ud i en udstilling, hvor plast bliver vist som det innovative og mangfoldige materiale, det er. Flere af Plastindustriens medlemmer har bidraget til udstillingen, hvilket vi er utrolig glade for. Det viser, at den danske plastbranche er klar til at gå forrestsiger adm. direktør for Plastindustrien Thomas Drustrup.

Udstillingen indeholder bl.a., emballage fremstillet af råvarer fra Plastix, der kommer fra genanvendelse af brugte fiskenet.. Bænken og Spanden, der er produceret af Aage Vestergaard Larsen A/S og Dansk Rotations Plastic med indsamlet plast fra kysten langs Vesterhavet i regi af Projekt Plastfrit Hav.

En designstol af genanvendte plastbakker lavet af Letbæk Plast, samt en installation bygget af genanvendte kødbakker fra Færch Plast.

Udstillingen er åben fra den 19. november til den 25. februar 2019. Det er gratis at se udstillingen, som er åben mandag-fredag fra kl. 08.00-17.00.

Udstillingen er støttet af midler fra Velux og Villum Fondene, Europanævnet, DI, VKH og Plastindustrien.

08.09.2023Plastindustrien

Sponseret

Mere plastemballage skal designes til genbrug og genanvendelse

10.03.2023Plastindustrien

Sponseret

Nyt grønt elselskab gæster forårsmøde

06.04.2022Plastindustrien

Sponseret

Nordic Bioplastic Conference samler nyeste fremskridt inden for biobaseret og bionedbrydelig plast

23.02.2022Plastindustrien

Sponseret

Debatten om plastemballager har brug for flere nuancer

15.02.2022Plastindustrien

Sponseret

ReSea Project hjælper virksomheder med at tage et dokumenteret miljøansvar

15.02.2022Plastindustrien

Sponseret

Plastindustrien åbner for indstillinger til Plastprisen 2022