Sunde rollemodeller for anbragte børn

Det er lige nu højsæson for alverdens kure og tips om sund kost. I Børnehjælpsdagen er der dog fokus på sund kost hele året rundt, når Projekt Sundt Hjem rykker ud på institutionerne

Mange anbragte børn vokser op i hjem, hvor fokus på sund kost og gode madvaner af forskellige årsager ofte er ikke-eksisterende. Med Projekt Sundt Hjem introduceres børn, der er anbragt på en institution, til en sundere livsstil via deres pædagoger, der klædes på til at være sunde rollemodeller.
Det er dokumenteret, at anbragte børn og unge har rigtig svært ved at skabe sunde og aktive vaner i deres hverdag. Det hænger ofte sammen med, at de ikke har haft nogen gode rollemodeller at se op til:

”Børn gør som vi gør, ikke som vi siger. Derfor er Projekt Sundt Hjem målrettet fagpersonalet, som vi håber, kan skabe et større fokus på sundhed, end det vi oplever på mange institutioner i dag,” fortæller Iben Sundtoft Poulsen, der er projektleder på projektet.

Et intensivt forløb
Projekt Sundt Hjem er bygget op over en række intensive forløb på 12-14 uger ude på institutionerne. Under forløbet klædes både personale og børn på til sammen at skabe en sundere hverdag. Det sker ved en række oplæg, men også igennem en masse events, hvor børn og voksne får ’hands on’ med at sammensætte en sund kost. Der er flere eksterne partnere involveret i projektet – blandt andre TV-kok Anne Hjernøe, der er gæstekok på flere af projektets events.

Siden 2012 er Projekt Sundt Hjem gennemført på fem institutioner i Østjylland. Projektet breder sig til at omfatte yderligere to institutioner henover foråret.

Du kan læse meget mere om Projekt Sundt Hjem her.

Projekt Sundt Hjem støttes af Svanninge Bjerge/ Bikubenfonden, Health Group A/S, Måltidspartnerskabet og Aon Denmark.

09.02.2015Børnehjælpsdagen

Sponseret

Indstil en kandidat til Lillebror Prisen 2015

15.01.2015Børnehjælpsdagen

Sponseret

Stjernesang til fordel for anbragte børn

22.10.2014Børnehjælpsdagen

Sponseret

Danske Bank samler 35.000 kroner ind til Børnehjælpsdagen

20.10.2014Børnehjælpsdagen

Sponseret

Aon Football Camp 2014

29.09.2014Børnehjælpsdagen

Sponseret

Aon Denmark samler 125.500 kroner ind til Børnehjælpsdagen

01.09.2014Børnehjælpsdagen

Sponseret

Social ansvarlighed på skoleskemaet