Stor interesse for FSC-certificeret emballage

FSC Danmark har for nyligt afholdt et velbesøgt webinar om FSC-certificeret emballage, som der er stor interesse for i markedet. Det er positivt for udbredelsen af kendskabet til FSC og i forhold til at sikre, at fibrene i emballagerne er fra bæredygtigt drevne skove og andre ansvarlige kilder. FSC Danmark vil gerne støtte udviklingen og afholder derfor en række webinarer om temaet.

Webinaret handlede om, hvilke retningslinjer og regler virksomheder skal være opmærksomme på, når det kommer til FSC-certificeret og mærket emballage, så de sikrer korrekt mærkede emballager og er klar over mulighederne med FSC-mærket. Hele 120 deltagere deltog i webinaret, og de var meget interesserede i at få konkret viden om FSC-mærkning af emballage og lignende sekundære produkter af papir og pap.

“Vi er glade for den store interesse for mærkning og emballage og vil gøre vores for at støtte virksomhederne gennem kompetenceopbygning. Sekundære materialer som eksempelvis emballage indkøbes i mange tilfælde ikke af virksomhederne selv men af leverandørers leverandører, så det er vigtigt at være klædt godt på til dialogen ned gennem leverandørkæden”, fortæller Morten Brodde, Relation Manager og Rådgiver i FSC Danmark.

Udover webinarerne har FSC Danmark udviklet en trinvis guide til, hvordan man sikrer, at produkter FSC-mærkes, som kan downloades her (varemærkebrug og markedsføring). Guiden er både tilgængelig på dansk og engelsk.

På vej mod højere kendskab
56% af danskerne kan genkende FSC-mærket ifølge den seneste kendskabsundersøgelse (Mærkningsordninger i den danske detailhandel, Dansk Erhverv). I FSC Danmark forventer man, at kendskabet stiger de kommende år - bl.a. takket være udviklingen inden for emballage:

“For ca. 10 år siden kom FSC for alvor ud til danskernes borde via mælkekartonerne og LEGO-æskerne. Med stigende e-handel og interesse for at skifte til træbaserede FSC-mærkede emballager forventer vi, at kendskabet kommer til at stige yderligere – vi ser en anden bølge nu”, siger Morten Brodde.

Skiftet fra én materialetype til skovbaserede løsninger er ikke i sig selv en endestation i arbejdet for mere bæredygtige emballager. Det er vigtigt at sikre en høj ansvarlighed i forhold til oprindelsen på de træfibre, der indgår i emballageprodukter, og her er FSC det foretrukne redskab for mange.

FSC Danmark afholder løbende webinarer om FSC-mærket emballage, hvor vi deler gode råd og specifik vejledning, som man kan bruge i det daglige arbejde. Det næste webinar er den 28. januar.

Tilmeld dig og se fremtidige webinarer her.

02.03.2023FSC Danmark

Sponseret

FSC Danmarks årsdag og generalforsamling 2023

28.11.2022FSC Danmark

Sponseret

Åben høring om FSC’s standard for controlled wood-certificering og den tilhørende nationale risikovurdering

10.06.2022FSC Danmark

Sponseret

FSC giver 10 anbefalinger til at forbedre EU-initiativ for skovrydningsfrie produkter

08.06.2022FSC Danmark

Sponseret

Danmarks første FSC-certificerede offentlige byggeprojekt er nu indviet

22.03.2022FSC Danmark

Sponseret

Jysk kommune bliver den første af sin slags med FSC®-certifikat

07.12.2021FSC Danmark

Sponseret

Vi skal stille flere krav til vores forbrug. Men vi har brug for hjælp!