Solar og EcoVadis indgår banebrydende samarbejde for at sikre ansvarlighed i værdikæden

Med over 3.000 leverandører er Solar Group en virksomhed med et ansvar for at sikre grønne tiltag og social ansvarlighed i værdikæden. Som den første sourcing- og servicesvirksomhed har gruppen nu udbygget det fokus via et samarbejde med EcoVadis.

Ansvarlighed og bæredygtighed i værdikæden. Her med den populære time-levering Solar Fastbox, leveret i en papirspose..

Solar Group er en førende europæisk sourcing- og servicevirksomhed inden for el, vvs, industri, ventilation og klima/energi. Virksomheden har nu valgt at indgå et samarbejde med EcoVadis - den førende udbyder af globalt betroede vurderinger af virksomheders bæredygtighed.

Solar Group er det første større sourcing- og servicesvirksomhed der har indgået et sådant samarbejde. Man er også på vej med et ’Supplier Engagement Programme', ligesom man udbygger fokus på, at klimamål er nedfældet i kontrakter med leverandører. Det fortæller Group Sourcing Manager i Solar Group, Katarina Jönsson.

"Vi ser samarbejdet med EcoVadis som et skridt ift. at engagere vores leverandører mere. Det er et område, vi tager meget alvorligt, og som vi er villige til at investere tid i at have kontrol over," siger hun.

Grøn omstilling og beskyttelse af menneskerettigheder
Solar Group har over 3.000 leverandører, 280.000 produkter på lager og over en halv mio. produkter tilgængelige via webshoppen.

"Med den kompleksitet har vi behov for en struktureret og præstationsbaseret tilgang til risikostyring, og her er EcoVadis en god partner," forklarer Katarina Jönsson.

Solar Group ønsker at få sine mange leverandører vurderet inden for følgende områder: Miljø, arbejds- og menneskerettigheder samt etik og bæredygtige indkøb.

"Mere end 85 % vores indkøb er i dag dækket af vores 'Code of Conduct'. Med bæredygtighedsvurderinger af vores leverandører går vi et spadestik dybere og kommer til at forholde os til deres evner og vilje til at leve op til de krav, som vi kommer til at stille fremadrettet inden for disse fire områder," forklarer Katarina Jönsson.

Som en del af samarbejdet vil bæredygtighedsrisikovurderinger fra EcoVadis danne grundlag for handlingsplaner med de enkelte leverandører med henblik på forbedringer.

"Eller i værste fald give os en guidance om, hvem vi bør undgå at samarbejde med," siger Katarina Jönsson og peger på en anden vigtig årsag til samarbejdet: Lokal lovgivning.

"EU har udarbejdet et udkast til et direktiv om virksomheders due diligence i forbindelse med bæredygtighed ”the Directive on corporate sustainability due diligence”. Over de kommende år vil det blive ratificeret i de enkelte medlemslande," forklarer Katarina Jonsson. Hun tilføjer:

"Det er allerede sket i Norge, via Åbenhetsloven. Den stiller krav om, at man tager ansvar for de produkter man bringer på markedet i form af risikovurderinger og handlingsplaner mv. Disse informationer skal gøres tilgængelige for kunderne, hvis de ønsker det."

Indkøb driver forandring
Et kendt engelsk udtryk på feltet lyder - 'procurement drives the change'. De mange midler, der bliver sendt af sted til leverandørerne, er med andre ord afgørende for, om man kan få implementeret både den grønne omstilling samt respekt for menneskerettigheder langt ud i de globale værdikæder.

"Det er jo i den forstand os, der køber ind på vegne af vores kunder, derfor har vi også et ansvar ift. at stille krav til leverandørerne. Via vores samarbejde med EcoVadis kan vi nu følge op på udviklingen angående den grønne omstilling fra år til år," siger Katarina Jönsson.

Om Solar Group
Solar Group er en førende europæisk sourcing- og servicesvirksomhed, inden for el, vvs, industri, ventilation og klima/energiløsninger. Solar Groups kerneforretning er centreret om produktindkøb, værdiskabende services og optimering af kundens virksomhed.

Solar Group har hovedkontor i Danmark og havde i 2021 en omsætning på ca. 12,4 milliarder kroner samt omkring 2.900 ansatte.

Læs mere på Solar.dk

29.04.2024Solar Danmark A/S

Sponseret

Solar er klar til at rådgive kunder om tsunami af nye regler om bæredygtighed

11.03.2024Solar Danmark A/S

Sponseret

Bæredygtighedschef skal sætte turbo på den grønne omstilling i Solar Danmark

12.02.2024Solar Danmark A/S

Sponseret

Solar Sustainability Report 2023

25.08.2023Solar Danmark A/S

Sponseret

Bliv klar til ESG-rapportering med særligt kursusforløb fra Solar School

19.04.2023Solar Danmark A/S

Sponseret

Ny uddannelse skal sikre fremdrift i grøn omstilling

10.02.2023Solar Danmark A/S

Sponseret

Solar Sustainability Report 2022