Sinatur Hotel & Konference skaber værdi af kaffegrums

Næste gang du overnatter på et af landets seks Sinatur-hoteller, får du en ny bæredygtig oplevelse. Hotellets sæbe, shampoo og fugtighedscreme indeholder nemlig olier, der er udvundet af kaffegrums, og det har din hud rigtig godt af.

Alejandro Franco, grundlægger af Kaffe Bueno og Claus Nielsen, direktør for Frederiksdal Sinatur Hotel & Konference.

Sinatur Hotel & Konference har indgået et banebrydende samarbejde med Danmarks første cirkulære virksomhed, Kaffe Bueno, som blev grundlagt i 2016 af Alejandro Franco, Juan Medina og Camilo Fernandez. Inden længe begynder Kaffe Bueno at indsamle kaffeaffaldet fra Sinatur Hotel & Konference, udvinde kaffeolien og bruge den til shampoo, sæber og fugtighedscremer, som vil være tilgængelige på alle Sinaturs hoteller. Olien er meget velegnet: En kemisk analyse har vist, at den indeholder stoffer, der blandt andet kan øge hudens fugtindhold og beskytte mod solens skadelige stråler.

En bæredygtig cirkulær økonomi
Kaffebønner indeholder en lang række nyttige næringsstoffer, og vi udnytter kun 1 % af dem, når vi brygger en kop kaffe. Derfor er kaffegrums reelt ikke affald, men en værdifuld ressource. Det fortæller Claus Nielsen, som er direktør for Frederiksdal Sinatur Hotel & Konference, og som fik ideen til at samarbejde med de tre unge colombianere i Kaffe Bueno.

"I Sinatur har vi jo en bæredygtig strategi. Vi genanvender 73 % af vores affald, og det er vores mål at blive 100 % affaldsfrie inden 2030. Alle de produkter, vi bruger på hotellerne, skal altså indgå i den cirkulære økonomi, som kaffeprojektet er et fantastisk eksempel på. Vi arbejder også på at blive CO2-positive, så det er planen, at kaffegrumset skal hentes pr. el-bil eller el-cykel."

Fra affald til madvarer
Sinatur har samarbejdet med Kaffe Buenos ejere om at udvikle både forretningen og produkterne, fortsætter Claus Nielsen:

"Vi har blandt andet holdt en "charity dinner" på Sixtus Sinatur Hotel & Konference, så vi kunne skaffe midler til en ny produktionshal i Danmark til Kaffe Bueno. Forarbejdningen af bønnerne skal jo foregå lokalt, hvis det skal give mening. Nu bliver olien udvundet i Søborg, og Kaffe Bueno har også fundet anvendelse for resten af grumset. Det bliver til kaffemel, som vores kokke blandt andet kan bruge til at bage lækkert brød af."

"Jeg kan fortælle den gode historie helt kort til vores gæster: Den kaffe, du drak i går, bruger du som hårshampoo i morgen"

Yderligere information, kontakt venligst:
Claus Nielsen, direktør for Frederiksdal Sinatur Hotel & Konference
Mobil: 2999 0213
Mail: clni@sinatur.dk


Læs mere om Sinaturs samfundsambition

27.05.2024Sinatur Hotel og Konference

Sponseret

Fra resttekstiler til puder og tæpper

01.03.2024Sinatur Hotel og Konference

Sponseret

80 procent af vores leverandører er nu med

01.03.2024Sinatur Hotel og Konference

Sponseret

“Hvis alle holder kortene tæt til kroppen, rykker vi os ingen vegne”

23.01.2024Sinatur Hotel og Konference

Sponseret

Nyt gastronomisk kodeks sætter klimavenlig mad forrest på buffeten

20.11.2023Sinatur Hotel og Konference

Sponseret

Sinatur Hotel & Konference aflyser konkurrencen i branchen

03.10.2023Sinatur Hotel og Konference

Sponseret

Oksekød er bare et af vores mange klima-dilemmaer