SDG Business Accelerator – afrunding af første batch

SDG Business Accelerator er et program for danske SMV’er, som ønsker at styrke de muligheder, som arbejdet med bæredygtighed og verdensmål kan give virksomheden på et relevant eksportmarked. Måske er det noget for din virksomhed?

Den bæredygtige omstilling er for alvor i omdrejninger, og de små og mellemstore virksomheder oplever i disse år stigende krav og forventninger fra store kunder, medarbejdere, forbrugere og i højere grad også myndighederne. Dette skaber udfordringer for virksomhederne, men åbner samtidig også nye døre.

En rapport fra Udenrigsministeriet viser, at der ligger et stort forretnings- og eksportpotentiale for især danske små og mellemstore virksomheder, som formår at skabe produkter og services, som går hånd i hånd med en indfrielse af de 17 Verdensmål. Som en del af Regeringens Handlingsplan for FN’s verdensmål har Udenrigsministeriet, i samarbejde med en række partnere herunder også Dansk Erhverv, derfor lanceret SDG Business Accelerator, som er et tremåneders programforløb for danske SMV’er, som opererer inden for sundheds-, energi-, vand- eller fødevareområdet. Formålet er at klæde danske SMV’er på til at arbejde strategisk og kommercielt med bæredygtighed samt at gribe de vækst- og eksportmuligheder, som verdensmålene giver. 

Første omgang af SDG Business Accelerator-programmet, hvor ni virksomheder med aktiviteter inden for sundhed deltog, er nu afsluttet. Hver virksomhed blev tilknyttet et relevant eksportmarked, og fik herigennem konkret viden, netværk, sparring og kompetence til at styrke igangsættelsen af eksport til dette marked. Derudover blev virksomhederne matchet med en mentor, som kunne give sektorfokuseret rådgivning og sparring omkring konkrete eksportmuligheder for jeres virksomhed. 

Audientes deltog med stor succes i programforløbet. Audientes designer og producerer høreapparater i en billigere prisklasse end de traditionelle høreapparater. Selvom Indien blev valgt som deres første marked for fem år siden, og de sidenhen har haft godt fat i markedet, arbejdede virksomheden også med Indien som eksportmarked dette i programforløbet. Det gav alligevel vigtige konkrete erfaringer bl.a. at de fleste familier - selv dem fra de fattigere områder - har adgang til smartphones. På den baggrund kan Audientes’ app nu også videreudvikles til denne målgruppe.

SDG Business Accelerator er et tilbud for alle SMV’er - også SMV’er som allerede har etableret sig i udenlandske markeder. Herunder kan du få overblik over de kommende sektorfokuserede forløb og praktisk information. 

  • Energi: Februar, marts og april 2023
  • Sundhed: Marts, april, maj og juni 2023
  • Vand: Marts, april, maj og juni 2023
  • Sundhed: Februar/marts, april, maj og juni 2023
  • Fødevarer: August, september og oktober 2023
  • SDG Business Acceleratoren koster DKK 10.000 per deltagende virksomhed
  • I skal beregne at bruge ca. 50 timer per deltagende medarbejder. Møder afholdes fysisk (i både Jylland og på Sjælland) samt online.

Ansøg om optagelse i programmet og læs mere om SDG Business Accelerator her

Du er også altid velkommen til at kontakte Johannes Orheim, CSR-Konsulent i Dansk Erhverv, om spørgsmål til SDG Business Accelerator.

23.02.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Virksomhederne, der rammes af gigantiske økonomiske konsekvenser fra CSRD, har brug for mere hjælp

16.02.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Ny analyse: Bæredygtighed accelererer bredt i dansk erhvervsliv

28.11.2023Dansk Erhverv

Sponseret

Ny rapport: Stigende antal danske virksomheder sætter SBTi mål

23.11.2023Dansk Erhverv

Sponseret

Biodiversitet på Børsen - Fremtidens forretningsgrundlag

14.11.2023Dansk Erhverv

Sponseret

SBTN – kortlæg og sæt videnskabelige mål for din biodiversitets- og naturindsats

05.10.2023Dansk Erhverv

Sponseret

Status for CSRD og hvad med de nye bæredygtighedsstandarder?