Rambøll-ingeniør vinder ’Årets Unge Rådgiver 2022’ for fokus på bæredygtighed

Maria Møller Lauridsen modtager prisen som Årets Unge Rådgiver 2022 af Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI). Valget faldt på den 35-årige ingeniør og chefkonsulent for hendes stærke kompetencer inden for bæredygtighedsrådgivning og hendes evne til at gøre bæredygtighed anvendeligt og projektrelevant i en tæt dialog med kunden.

Maria Møller Lauridsen, der til daglig arbejder som chefkonsulent i Vej- og Anlægsafdelingen på Rambølls kontor i Vejle, vinder prisen for sit arbejde på projektet, Marina City på sydsiden af Kolding fjord - en helt ny bæredygtig bydel med et attraktivt bolig- og havnemiljø samt den største lystbådehavn uden for Hovedstadsområdet med i alt 1000 bådpladser. Her leverer Rambøll bygherrerådgivning og design af den nye lystbådehavn, herunder marineanlægsarbejder, dækmoler, flydebroer, slæbesteder og al udstyr til den 5-stjernede marina. Projektet består også af teknisk rådgivning og CO2-beregninger samt bæredygtighedskoordinering og rådgivning om øget marina biodiversitet i lystbådehavnen og i Kolding Fjord.

Som assisterende projektleder og bæredygtighedsleder på projektet, har Maria været ansvarlig for en variantundersøgelse af byggematerialer og for udvikling af et CO2-beregningsværktøj til vurdering af tilbud fra totalentreprenørerne – et arbejde der har resulteret i, at bæredygtighed er blevet et tildelingskriterie, der vægter en fjerdedel i udbuddet og som har gjort Kolding Kommune i stand til at træffe de mest bæredygtige valg i udviklingen af den nye bydel.

Kåringen af Maria, som årets unge rådgiver begrunder FRI’s direktør, Henrik Gaver således:

”Maria Møller Lauridsen har, som assisterende projektleder og som ansvarlig for bæredygtighed på projektet Marina City, Kolding, demonstreret, at hun formår at gøre bæredygtighed håndterbart og projektrelevant, bl.a. så CO2e-krav kunne blive et tildelingskriterium. Hun har arbejdet tæt sammen med kunden, og hun har, som rådgiver, haft afgørende indflydelse på de beslutninger der har sikret et bæredygtigt projekt, en god samfundsmæssig løsning og en meget tilfreds kunde. Maria har gennem sin professionelle tilgang til opgaverne, sit drive for at finde de bedste og mest bæredygtige løsninger og sin vilje til altid at blive bedre, et forbillede for andre unge rådgivere og ingeniører”.

Dialogen med kunderne om bæredygtighed er afgørende

Hos Rambøll er man stolte over hædringen af den dygtige ingeniør og fremhæver, at det er helt afgørende, at man som rådgiver er i stand til at tage dialogen om bæredygtighed med kunderne og sammen udvikle anvendelige løsninger.

”Vi er utrolig stolte over, at endnu en af vores dygtige unge ingeniører vinder prisen som Årets unge FRI-rådgiver. Maria Møller Mortensen er en utrolig dygtig ingeniør og projektleder med stærke kompetencer inden for bæredygtighedsrådgivning på anlægsprojekter. Hendes fremragende arbejde på projektet, Marina City Kolding er et forbilledligt eksempel på det store fokus vi har i Rambøll på at tage dialogen om bæredygtighed med vores kunder og sammen skabe de bedste og mest anvendelige løsninger til gavn for både kunden, brugerne, og samfundet. Det har Maria i den grad gjort og bliver hyldet for i dag. Det er superflot”, siger Ib Enevoldsen, administrerende direktør i Rambøll Danmark.

Maria har en baggrund som bygningsingeniør og knap 10 års erfaring med drift og vedligeholdelse af broer og anlægskonstruktioner. Her har hun fokus på strategisk vedligeholdelse, som omfatter skræddersyede specialinspektioner til udformning af vedligeholdelsesstrategier og tiltag, der skal sikre konstruktionernes levetidsforlængelse og derigennem minimere ressourceforbrug og CO2-udledning.

Desuden er Maria uddannet som rådgiver inden for bæredygtighedscertificeringsordningen, CEEQUAL - en international certificeringsordning for anlægsprojekter, der er baseret på et bredt bæredygtighedsbegreb, hvor både de sociale, økonomiske og miljømæssige aspekter identificeres, vurderes og meningsfuldt implementeres i projekter.

18.04.2024Rambøll A/S

Sponseret

Hektisk start for nyt CSRD-værktøj

24.01.2024Rambøll A/S

Sponseret

Endelig et CSRD-værktøj til SMV'erne

30.11.2023Rambøll A/S

Sponseret

Rambøll-ekspert fylder rundt

04.10.2023Rambøll A/S

Sponseret

Rambøll Management Consulting har branchens bedste brand

12.06.2023Rambøll A/S

Sponseret

ESG og social ansvarlighed: Sådan tager I de nødvendige skridt

12.06.2023Rambøll A/S

Sponseret

ESG-værktøjskassen: Dobbelt væsentlighed og CSRD