Rambøll bliver partner i smart city-platform

Rambøll bliver partner i 3D planlægnings- og designplatformen VU.CITY for at bidrage yderligere til udviklingen af bæredygtige byer og samfund, der er gode at leve i.

Verdens befolkning og byer vokser hurtigere end nogensinde før, og i 2050 skal verden have bygget lige så mange bygninger, som der er blevet bygget til dags dato. Samtidig med at vores byer vokser skal de også være bedre at leve i, mere robuste over for klimaforandringerne og mere bæredygtige.

"Verden er nødt til at accelerere udviklingen mod en mere bæredygtig fremtid. Vi har sat en modig ambition i vores nye strategi om at forpligte al vores globale ekspertise og indsats mod en bæredygtig udvikling. Digitale tvillingeteknologier af byer er et afgørende redskab til at støtte udviklingen af bæredygtige, robuste byer, der er gode at leve i, og vi er glade for at indgå samarbejde med VU. CITY, der er pioner på dette område," siger Michael Simmelsgaard, koncerndirektør i Rambøll.

For at kunne udvikle fremtidens byer bedst muligt, skal vi træffe de rigtige beslutninger i dag. VU.CITYs digitale tvillinger skaber gennemsigtighed, så beslutninger kan træffes på et oplyst grundlag. Platformen indeholder nogle af de mest nøjagtige og detaljerede 3D digitale modeller af byer i verden. Det gør det muligt for arkitekter, udviklere, planlæggere og lokale myndigheder at visualisere, organisere og analysere data og dermed skabe transparens og bedre forståelse omkring komplekse overvejelser i planlægningsfasen af byers udvikling.

VU.CITY har digitale modeller af over 20 byer på sin platform. For eksempel har den hele London gengivet med en nøjagtighed ned til 15 cm, og 90 % af byens kommuner benytter platformen.

Se VU.CITY video af London

Rambølls investering på flere millioner euro i VU.CITY gør det muligt at videreudvikle platformen og skalere den til nye markeder, geografier og brancher. 

"Det har stor betydning for os, at vi nu får adgang til Rambølls viden som ingeniør, arkitekt og rådgiver for byer verden over. Det glæder os også at kunne bringe Rambølls egen ejendomsplatform SiteSolve ind i VU.CITY markedspladsen, som allerede viser de store synergier i vores partnerskab," siger Jamie Holmes, administrerende direktør i VU.CITY.

"Tæt samarbejde og co-creation på tværs af vores branche er afgørende for at udvikle og skalere innovative løsninger, der driver en bæredygtig forandring. Teknologibaseret rådgivning og fælles digitale værktøjer spiller en væsentlig rolle for at tage beslutninger på et mere oplyst grundlag og arbejde smartere, mere effektivt og grønnere til gavn for kunder og samfundet som helhed. Vi er derfor glade for at investere i og slå os sammen med VU.CITY og deres eksisterende aktionærer for hurtigt at kunne introducere denne banebrydende teknologi til flere kunder rundt om i verden," siger Michael Simmelsgaard.

18.04.2024Rambøll A/S

Sponseret

Hektisk start for nyt CSRD-værktøj

24.01.2024Rambøll A/S

Sponseret

Endelig et CSRD-værktøj til SMV'erne

30.11.2023Rambøll A/S

Sponseret

Rambøll-ekspert fylder rundt

04.10.2023Rambøll A/S

Sponseret

Rambøll Management Consulting har branchens bedste brand

12.06.2023Rambøll A/S

Sponseret

ESG og social ansvarlighed: Sådan tager I de nødvendige skridt

12.06.2023Rambøll A/S

Sponseret

ESG-værktøjskassen: Dobbelt væsentlighed og CSRD