Projekt ‘Unge i Praksis’ skal inspirere skoleelever til at overveje en erhvervsuddannelse

Det treårige vejledningsprojekt Unge i Praksis blev sparket i gang før sommerferien. Det skal give unge indblik i, hvad det vil sige at tage en erhvervsuddannelse og hvilke muligheder, det bringer med sig. Plastindustrien er partner i projektet.

Elever fra Kratbjergskolen i Allerød besøger Ulstrup Plast som en del af vejledningsprojektet Unge i Praksis i juni 2019..

Unge i Praksis er et treårigt projekt, som Plastindustrien har været med til at sætte i søen sammen med Dansk Byggeri, Dansk Maritime, UU Danmark, Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.

Unge i Praksis skal gennemføres over de næste tre år af de lokale UU-centre i kommunerne Allerød, Roskilde, Slagelse, Fredericia, Odder og Skanderborg i samarbejde med Plastindustrien og de øvrige partnere.

Vejledningsprojektet skal inspirere unge og forbedre deres grundlag for at overveje en erhvervsuddannelse, når de senere skal vælge uddannelsesretning.

LÆS MERE: Ny vejledningsindsats skal tiltrække dygtige tvivlere

Ulstrup Plast inviterer skoleelever indenfor

Ulstrup Plast deltager som en af virksomhederne i Unge i Praksis. De åbnede i juni dørene for første gang og inviterede en flok elever fra 7. b. på Kratbjergskolen i Allerød indenfor.

Eleverne deltog over tre dage i et praktikforløb, som skulle give dem en konkret oplevelse med hverdagen og arbejdet som faglært i en sprøjtestøbervirksomhed. Udgangspunktet er, at en sådan oplevelse hænger fast i hukommelsen i længere tid end den uddannelsesinformation, eleverne kan læse og lytte sig frem til.

Kombinationen mellem to dages brobygning  på en erhvervsuddannelse og tre dages efterfølgende erhvervspraktik i en virksomhed skal give eleverne et indtryk af, hvordan det, de lærer på en erhvervsuddannelse, kan sættes i spil på en arbejdsplads.

Ulstrup Plast skal være med i projektet i alle tre år, og virksomheden kommer derfor til at møde mange nysgerrige unge, der fremtidigt står over for at vælge blandt utallige uddannelsesretninger.

Virksomhederne PJ DieselCarl Nielsen og Søn og Man Energy Solutions tilbyder også praktikforløb som et led i Unge i Praksis.

Projektet gennemføres med støtte fra Nordea-fonden på 5,1 mio. kroner.

LÆS OGSÅ: Elever trækker i arbejdstøjet (Frederiksborg Amts Avis)

08.09.2023Plastindustrien

Sponseret

Mere plastemballage skal designes til genbrug og genanvendelse

10.03.2023Plastindustrien

Sponseret

Nyt grønt elselskab gæster forårsmøde

06.04.2022Plastindustrien

Sponseret

Nordic Bioplastic Conference samler nyeste fremskridt inden for biobaseret og bionedbrydelig plast

23.02.2022Plastindustrien

Sponseret

Debatten om plastemballager har brug for flere nuancer

15.02.2022Plastindustrien

Sponseret

ReSea Project hjælper virksomheder med at tage et dokumenteret miljøansvar

15.02.2022Plastindustrien

Sponseret

Plastindustrien åbner for indstillinger til Plastprisen 2022