Plastindustrien: Udfasning af mikroplast i kosmetik er vejen frem

Plastindustrien tilslutter sig regeringens synspunkt om, at mikroplast i kosmetik bør forbydes, men brancheorganisationens miljøpolitiske chef Christina Busk mener, at udfasningen skal ske via EU-regulering.

Som en del af udspillet til den kommende plasthandlingsplan foreslår miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) at indføre et midlertidigt dansk forbud mod mikroplast i kosmetiske produkter.

Brancheorganisationen Plastindustrien er helt enige med ministeren i, at mikroplast i kosmetik er et eksempel på, hvor det giver knap så god mening at bruge plast.

Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien, udtaler:

"Vi ved, at der i dag eksisterer mange gode alternativer til mikroplast i kosmetik, hvorfor det giver god mening at substituere. Derfor var vi allerede sidste år med en opfordring til, at den daværende miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) skulle fortsætte sin kamp for at få indført et EU-forbud".

Plastindustrien mener dog, at den nuværende miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) med fordel kan lægge pres på sine europæiske kollegaer for at få mikroplast i kosmetik forbudt via EU frem for at bruge kræfter på at indføre et nationalt forbud.

Christina Busk uddyber:

"Et forbud er nemlig først effektivt for både miljøet og borgerne, hvis det sker i regi af EU. For det første er Danmark et meget lille marked, hvorfor de færreste internationale kosmetikproducenter vil omlægge deres produktion ’bare’ for at imødekomme dansk særlovgivning. For det andet er mikroplast i havet et globalt problem, hvorfor vi skal have flest mulige lande til at støtte op om kampen".

 I øjeblikket kan man i indgangen til Industriens Hus i København opleve en udstilling med ‘Reuse, Recycle and Rethink Plastic’, hvor der bl.a. er fokus på kosmetikproducenter, som allerede har valgt at udfase mikroplast i deres produkter.

08.09.2023Plastindustrien

Sponseret

Mere plastemballage skal designes til genbrug og genanvendelse

10.03.2023Plastindustrien

Sponseret

Nyt grønt elselskab gæster forårsmøde

06.04.2022Plastindustrien

Sponseret

Nordic Bioplastic Conference samler nyeste fremskridt inden for biobaseret og bionedbrydelig plast

23.02.2022Plastindustrien

Sponseret

Debatten om plastemballager har brug for flere nuancer

15.02.2022Plastindustrien

Sponseret

ReSea Project hjælper virksomheder med at tage et dokumenteret miljøansvar

15.02.2022Plastindustrien

Sponseret

Plastindustrien åbner for indstillinger til Plastprisen 2022