OK åbner flere lynladestationer til elbiler i 2021

Infrastrukturen til opladning af elbiler skal udbygges, og energiselskabet OK foretager nu flere investeringer på området med opbakning fra Vejdirektoratet. Det betyder blandt andet, at selskabet vil opstille flere lynladestationer ved trafikknudepunkter.

Som landets største tankstationskæde med cirka 670 stationer fordelt over hele Danmark, ønsker OK helt naturligt også at være en central del af den udvikling, der sker på markedet for opladning af el- og hybridbiler i disse år.

I begyndelsen af året lancerede OK en ladeløsning til opladning af elektriske køretøjer hjemme i garagen, og nu er selskabet på vej med endnu en løsning, nemlig lynladestationer på udvalgte trafikknudepunkter over hele landet. De første ladestationer forventes klar i løbet af foråret 2021. De kommende lynladestationer etableres desuden for størstedelens vedkommende med opbakning fra Vejdirektoratets pulje til udbredelse af ladeinfrastruktur til elbiler.

”Opladning af elbiler på farten er et område, hvor udviklingen går stærkt. Derfor er det vigtigt for os, at vi kan lave forskellige løsninger, så vi kan møde elbilisterne der, hvor de er, uanset om det er hjemme, på arbejdspladsen eller på farten. Derfor vil vi i løbet af de kommende måneder begynde at udrulle lynladestationer på nogle af vores mest besøgte tankstationer, som er placeret ved trafikknudepunkter,” siger Thor Folmann Krarup, produktchef for e-mobilitet hos OK.

OK´s nye lynladestationer får til at begynde med to lynladestandere med et ladepunkt hver og en ladekapacitet på op til 350 kW. På alle stationer er OK desuden klar til at opsætte yderligere fire lynladestandere, hvis efterspørgslen og grundlaget er til stede.  

Fokus på den gode brugeroplevelse
Samtidig med, at der skal åbnes flere ladestationer for at imødekomme den stigende efterspørgsel, er det også nødvendigt med investeringer i forhold til at sikre den bedst mulige brugeroplevelse. OK´s App bliver derfor en vigtig del, som skal sikre både nuværende og kommende elbilister den bedst mulige kundeoplevelse, når man lader sin elbil eller plug-in hybrid hos OK.

”Som et kundeejet selskab har vi naturligvis den gode kundeoplevelse i fokus. Dels vil vi sikre kunderne et ansvarligt og fornuftigt energivalg på vores stationer, dels vil vi gøre det så nemt som muligt at bruge vores nye løsninger. Mange danskere kender allerede vores app, som i forvejen bruges flittigt til både at betale for bilvask, parkering og optankning af brændstof, og det er derfor naturligt, at appen også bliver en central del af vores ladeløsninger,” siger Thor Folmann Krarup.

Der skal høstes erfaringer
Med OK´s nye lynladestationer tæller selskabets samlede produktportefølje inden for e-mobilitet nu tre løsninger, som er målrettet opladning i hjemmet, på arbejdspladsen og på farten. For alle tre indsatsområder er brugernes samlede oplevelse og feedback i fokus. Det er nemlig altafgørende at møde kunderne, hvor de er.

”Vi har ambitiøse planer for inden for markederne for opladning af elbiler i de kommende år, og vi kommer til at introducere flere løsninger, som alle tager udgangspunkt i kundernes behov. I forhold til de nye lynladestationer, så ser vi frem til at blive endnu klogere på, hvordan og hvor meget de bliver brugt. På den måde får vi et solidt udgangspunkt til at blive en væsentlig aktør på et marked, hvor nogle danskere går fra en brændstofdrevet bil til el- eller hybridbil,” siger Thor Folmann Krarup.

Fakta: På disse lokaliteter åbner OK lynladestationer i de kommende måneder. Udgangspunktet er først og fremmest trafikknudepunkter, som ligger tæt på motorvejene.

  • OK Nyborg, Slipshavnsvej 3, 5800 Nyborg                            
  • OK Taulov, Europavej 6, 7000 Fredericia
  • OK Ødum, Landevejen 203, 8370 Hadsten                        
  • OK Ringsted, Klosterskovs Allé 2, 4100 Ringsted                  
  • OK Greve, Mosede Landevej 68, 2670 Greve                   
  • OK Holsted, Energivej 2, 6670 Holsted      
  • Aarhus Havn, Vandvejen 7, 8000 Aarhus C 
  • Afkørsel 50, Glisholmvej 5, 5260 Odense S
     

08.05.2022OK a.m.b.a.

Sponseret

Ny guide hjælper virksomheder med at spare tid – og penge på diesel

02.12.2021OK a.m.b.a.

Sponseret

Den miljøbevidste bilvask sker i vaskehallen

28.08.2021OK a.m.b.a.

Sponseret

Coop og OK etablerer 500 ladestandere over hele Danmark

09.03.2021OK a.m.b.a.

Sponseret

OK støtter fodbold for hjemløse

03.02.2021OK a.m.b.a.

Sponseret

OK åbner flere lynladestationer til elbiler i 2021

05.01.2021OK a.m.b.a.

Sponseret

OK er klar med hjemmeopladning til elbiler