Ny standard skal gøre virksomheder klar til klimaforandringer

Klimaforandringer er en realitet. Derfor er det afgørende for virksomheder at vurdere, hvilke risici ændringerne i klimaet kan medføre for forretningen. En ny standard skal hjælpe virksomheder med at tilpasse forretningen til fremtiden.

Undersøgelser viser, at nogle af verdens største virksomheder vurderer at klimaforandringer kan have en negativ økonomisk indvirkning på deres forretning. Ekstremt vejr, stigende temperaturer og drivhusgasser er alle sammen aspekter af de klimaændringer, der er over os.

Forandringerne kan have store konsekvenser for virksomheders drift, og det er derfor afgørende, at virksomheder tager stilling til den trussel, klimaet kan være. Store og uforudsete skift i vejr eller temperatur kan have signifikant indflydelse på virksomheders bundlinje. Hvis virksomheder ikke er forberedt, kan det betyde store skader eller afbrydelser i arbejdet.

- Beslutninger i virksomheder tages på baggrund af risici og muligheder, og klimapåvirkning skal tænkes ind i disse beslutninger. Ved at tænke klimapåvirkning ind i al strategi og planlægning vil virksomheder blive mere robuste, siger Jesper Lauridsen, der er ansvarlig for Dansk Standards udvalg for miljøledelse.

ISO 14090Tilpasning til klimaændringer – Principper, krav og retningslinjer, er den første i en række af ISO standarder omhandlende virksomheders tilpasning til klimaforandringer.

- Standarden hjælper virksomhederne til at identificere og håndtere risici, samt gribe de muligheder som klimaændringerne også kan medføre, siger Jesper Lauridsen.

Virksomheder bliver i stand til systematisk at overveje tilpasningen til klimaændringer i implementeringen af strategier, planlægning og aktiviteter. Standarden er nyttig for alle slags organisationer, og er et led i at understøtte og bidrage til FN’s verdensmål om bæredygtig udvikling.

Læs mere om den nye standard og køb den i vores webshop

08.04.2024Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

14.02.2024Dansk Standard

Sponseret

Ny standard for virksomheder til håndtering af klimaændringer

05.02.2024Dansk Standard

Sponseret

Ny lovgivning medfører skærpede krav til virksomheders energiledelse og stiller skarpt på CO2-udledning

14.12.2023Dansk Standard

Sponseret

Det nye bygningsdirektiv kalder på standarder

14.12.2023Dansk Standard

Sponseret

Standarder skal hjælpe med at indfri EU’s nye krav til bæredygtige produkter

27.11.2023Dansk Standard

Sponseret

Sådan gør du din virksomhed mere modstandsdygtig