Naturens Dag bliver større og større – og virksomheder kan også deltage

I næste uge afholdes Naturens Dag, og 154.500 danske børn skal ud og udforske mangfoldigheden i den lokale natur. Virksomheder opfordres også til at deltage, når Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet afholder Naturens Dag 2017.

154.500 børn skal i næste uge fejre naturens mangfoldighed op til Naturens Dag. Det er næsten dobbelt så mange som sidste år..

Hele 154.500 børn har tilmeldt sig naturoplevelser mod 90.000 sidste år
Naturens Dag foregår søndag den 10. september, men skolebørn tager forskud på glæderne i ugen op til selve dagen sammen med deres lærere og pædagoger.

- Det er rigtig dejligt, at vi igen i år slår rekord og får så mange børn med ud i naturen. Og vores håb er jo, at de kommer hjem og fortæller deres familier om, hvad de har set og oplevet, så de voksne også får lyst til at komme ud til den store dag om søndagen, hvor der er masser af naturarrangementer at vælge imellem, siger Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Anders Lund Madsen åbner showet for børnene
Danmarks Naturfredningsforenings mangfoldigheds-ambassadør Anders Lund Madsen åbner Naturens Dag for børnene den 4. september på Værløse Flyvestation ved en stor åbningsceremoni. Her vil han sammen med en 5. klasse undersøge flyvepladsens mange kriblende beboere. Et hold forskere fra Københavns Universitet vil køre rundt i deres Insektmobil - den omvandrende insektfanger - og vise os, hvad der egentlig klasker mod forruden, når man kører på landevejen om sommeren.

Nordea-fonden støtter op
Temaet i år er Mangfoldighed i Naturen, og intentionen er at opfordre store og små til at komme ud i naturen og lære mere om, hvorfor naturens mangfoldighed er vigtig. Nordea-fonden deler visionen for Naturens Dag: At flere – og særligt børn – finder vej til gode og aktive oplevelser i naturen:
- Flere børn skal sanse naturen tæt på. Det tror vi giver gladere, sundere og klogere børn. Derfor er Naturens Dag en vigtig brik i indsatsen for, at flere børn kommer ud i naturen og får sjove oplevelser sammen med venner og familie samtidig med at de lærer om, hvorfor mangfoldighed i naturen er vigtig, siger Henrik Lehmann Andersen, som er direktør i Nordea-fonden.

Din virksomhed kan også deltage i Naturens Dag søndag den 10. september
Søndag den 10. september inviteres alle ud i naturen til over 250 arrangementer i mangfoldighedens tegn, og virksomheder kan også deltage.

- Det er gratis, og der er garanti for en sjov og lærerig dag. Derudover styrker det sammenholdet og fællesskabet på arbejdspladsen, og giver en øget loyalitetsfølelsen overfor virksomheden som helhed. Og så er der gode historier i det til virksomhedens hjemmeside, Facebook og nyhedsbreve.

Som virksomheder kan man enten deltage i et af de planlagte arrangementer i sit lokalområde, eller man kan lave sit helt eget Naturens Dag arrangement, som f.eks. er tilpasset virksomheden mål, delprojekter eller CSR-arbejde. 

Sådan deltager virksomheder:
1. Deltag i et Naturens Dag arrangement: Gå ind på http://tur.dn.dk/naturens-dag-soendag/ og find det arrangement, som er mest spændende for jer, og mød op.
… eller …
2. Skræddersy jeres eget Naturens Dag arrangement og få hjælp og idéer af DN’s naturvejledere til sjove aktiviteter, som passer til jeres virksomhedsarrangement.  Kontakt Lone Gudiksen Møller hos Danmarks Naturfredningsforening på lgm@dn.dk eller 31193262.

Inviter nu alle medarbejdere og deres børn og bedsteforældre, eller lav et utraditionelt CSR-arrangement for kunder eller leverandører. Husk en lækker madkurv.  

Rigtig god CSR-fornøjelse med Naturens Dag 2017.

01.06.2023Danmarks Naturfredningsforening

Sponseret

Regeringen vil ikke love mere beskyttet natur frem mod 2030

27.09.2022Danmarks Naturfredningsforening

Sponseret

Nyt partnerskab med NIO skal styrke beskyttede naturområder og naturformidling

20.09.2022Danmarks Naturfredningsforening

Sponseret

Biodiversiteten blomstrer frem på kirkernes områder

08.06.2022Danmarks Naturfredningsforening

Sponseret

Stor sejr for Øresund: Folketinget stopper dumpning af slam fra Lynetteholm

07.12.2021Danmarks Naturfredningsforening

Sponseret

Kommuner tager kampen op mod enorme mængder affald

03.06.2021Danmarks Naturfredningsforening

Sponseret

Gode nyheder for drikkevandet: Sprøjteforbud i det offentlige og for private på vej