Lønstigning i Bangladesh tekstilsektor

Regeringen i Bangladesh hæver mindstelønnen for medarbejdere i beklædningsindustrien med 51 %. Det sker efter måneders forhandlinger.

Medarbejderne i Bangladesh’ omfattende tekstilindustri kan se frem til en lønstigning. I slutningen af sidste uge kunne State Minister for Labour and Employment, Mujibul Haque Chunnu, nemlig offentliggøre, at mindstelønnen hæves til BDT 8.000 per måned, hvilket svarer til USD 95, mod tidligere BDT 5.300. En stigning på 51 %.

Nyheden kommer efter måneders forhandlinger men også demonstrationer fra fagforeninger, som krævede en tredobling af mindstelønnen. I januar nedsatte regeringen et udvalg, som skulle behandle minimumsløn. Udvalget bestod af repræsentanter fra arbejdsgiverne, fagbevægelsen og embedsmænd. Trods vidt forskellige udspil fra de respektive parter, har man nu landet en aftale, der sikrer den første minimumslønstigning siden 2013, hvor mindstelønnen steg fra BDT 3.000 (USD 35).

Flere internationale medier rapporterer om protester i løbet af weekenden som følge af utilfredshed med den offentliggjorte lønstigning, der ifølge fagbevægelsen langtfra er tilstrækkelig.

Bangladesh er verdens næststørste eksportør af beklædning og også det næststørste produktionsland for danske virksomheder. 

10.08.2022Dansk Mode & Textil

Sponseret

Brancheorganisation vil have danske mode- og tekstilvirksomheder med i nyt cirkulært initiativ

17.05.2022Dansk Mode & Textil

Sponseret

Nyt redskab hjælper mode- og tekstilbranchen med at styrke menneskerettigheder internationalt

15.04.2021Dansk Mode & Textil

Sponseret

Modebrands går efter FSC-certificering

23.10.2020Dansk Mode & Textil

Sponseret

DM&T kæmper også mod tøjspild men opfordrer samtidig til mere transparens og reelt samarbejde

24.08.2020Dansk Mode & Textil

Sponseret

Covid-19 har rusket op i branchens strategiske selvforståelse

22.04.2020Dansk Mode & Textil

Sponseret

Coronakrisen kan blive katalysator for modebranchens bæredygtige omstilling