Kurser med fokus på plastgenanvendelse forsætter succesen

CIRKLA – Akademi for plastgenanvendelse har siden efteråret haft stor succes med dagskurser, der har til formål at øge mængden af genanvendt plast i det danske erhvervsliv. Projektet er støttet af Industriens Fond.

Kurserne bliver afholdt på genanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S i Mariager, hvor deltagerne får forskellige oplæg og derefter en rundtur for at se genanvendelse i praksis.

Kurserne har været en stor succes, med over 140 deltagende fra mere end 90 forskellige virksomheder fordelt udover 10 kurser.

På kurset d. 13. marts deltog Hanne Risgaard, Environmental Director hos Quantafuel AS, der fik flere brugbare ting med hjem fra kurset:

– Jeg har dyb respekt for det arbejde Aage Vestergaard Larsen A/S gør for at få plastaffald sat på dagordenen, og hvordan de samtidig på en positiv måde iscenesætter deres virksomhed. Det er noget, som vi andre kan lære af.

CIRKLA – Akademi for plastgenanvendelse er et 2-årigt projekt støttet af Industriens Fond, der er etableret af Plastindustrien, Aalborg Universitet og Aage Vestergaard Larsen A/S.

Projektet skal biddrage til fokus på vidensformidling i værdikæden. Kurserne prøver at gøre industrien skarpere på produktionsmetoder og grønne forretnings modeller gennem erhvervet.

– Formålet med CIRKLA er at bidrage til øget vidensformidling og dialog i værdikæden, så mere plast fra erhvervslivet bliver genanvendt. Det var godt at opleve, at der er stor interesse blandt kursets deltagere – der er helt klart et momentum lige nu for genanvendelse og de mange muligheder, som det giver industrien, siger Jo Dietrich, uddannelseskonsulent Plastindustrien, der også deltog i kurset.

De kommende kurser i regi af CIRKLA – Akademi for plastgenanvendelse er allerede booket, men du kan holde dig opdateret om nye kurser på CIRKLA.dk og på vores hjemmeside, hvor de løbende vil blive annonceret.

Fakta om Industriens Fond:

Industriens Fond er en engageret filantropisk fond og arbejder for, at hver enkelt støttekrone, der udbetales til projekter, har potentiale til at sikre anvendelsesorienteret viden og aktivitet med positiv virkning på Danmarks konkurrenceevne. 

08.09.2023Plastindustrien

Sponseret

Mere plastemballage skal designes til genbrug og genanvendelse

10.03.2023Plastindustrien

Sponseret

Nyt grønt elselskab gæster forårsmøde

06.04.2022Plastindustrien

Sponseret

Nordic Bioplastic Conference samler nyeste fremskridt inden for biobaseret og bionedbrydelig plast

23.02.2022Plastindustrien

Sponseret

Debatten om plastemballager har brug for flere nuancer

15.02.2022Plastindustrien

Sponseret

ReSea Project hjælper virksomheder med at tage et dokumenteret miljøansvar

15.02.2022Plastindustrien

Sponseret

Plastindustrien åbner for indstillinger til Plastprisen 2022