Klimakommune-succes i Jammerbugt

Med LED-belysning, solceller, hybridbiler og fokus på miljøledelse, er det indtil videre lykkedes kommunen at nedbringe CO2-udslippet en del mere, end aftalen med Danmarks Naturfredningsforening forudsætter.

Jammerbugt er én af de 76 kommuner, som har indgået en klimakommune-aftale med DN..

I 2009 underskrev Jammerbugt Kommune en klimakommune-aftale med Danmarks Naturfredningsforening, og det nyeste CO2-regnskab viser nu, at kommunen er et godt stykke foran målet. Det skriver Nordjyske Stiftstidende torsdag.

Kommunen har nemlig allerede præsteret at sænke udslippet med 15,8 procent i forhold til 2008, som er året, der regnes fra. Det er hele 4,4 procent mere, end aftalen som udgangspunkt kræver.

"Jammerbugt har gjort et flot stykke arbejde og er et godt eksempel for de andre kommuner. Det er vi rigtig glade for. De fine resultater viser tydeligt, hvor meget der er at hente, hvis der arbejdes seriøst med udfordringerne", siger Susanne Herfelt, miljø- og klimadirektør i Danmarks Naturfredningsforening.

En klimakommune-aftale indebærer, at kommunen forpligter sig til at sænke udslippet af CO2 med mindst to procent årligt.

Solceller, LED-pærer og grønne flag
De store CO2-besparelser er i Jammerbugt blandt andet fundet ved at gå over til LED-belysning, ved at opsætte solceller på kommunens ejendomme og med brug af hybridbiler i hjemmeplejen. Kommunen har indtil videre en flåde på 18 hybridbiler, og planen er, at der skal komme 40 nye til i løbet af en treårig periode. På de kommunale arbejdsplader har der været en kampagne for praktisk miljøledelse, og mange skoler og børnehaver har fået tildelt et grønt flag for deres fokus på miljø og klima i undervisningen, fortæller borgmester Mogens Gade (V) til avisen.

Aftalen mellem Jammerbugt Kommune og Danmarks Naturfredningsforening løber indtil 2025. 

Du kan læse mere om ordningen på www.klimakommuner.dk

01.06.2023Danmarks Naturfredningsforening

Sponseret

Regeringen vil ikke love mere beskyttet natur frem mod 2030

27.09.2022Danmarks Naturfredningsforening

Sponseret

Nyt partnerskab med NIO skal styrke beskyttede naturområder og naturformidling

20.09.2022Danmarks Naturfredningsforening

Sponseret

Biodiversiteten blomstrer frem på kirkernes områder

08.06.2022Danmarks Naturfredningsforening

Sponseret

Stor sejr for Øresund: Folketinget stopper dumpning af slam fra Lynetteholm

07.12.2021Danmarks Naturfredningsforening

Sponseret

Kommuner tager kampen op mod enorme mængder affald

03.06.2021Danmarks Naturfredningsforening

Sponseret

Gode nyheder for drikkevandet: Sprøjteforbud i det offentlige og for private på vej