Keflico viser vejen med indkøbspolitik for bæredygtigt træ

I 2020 vil halvdelen af alt træ, som købes og sælges hos nordjyske Keflico, have en bæredygtig og sporbar oprindelse. Det er hensigten med en ny indkøbspolitik, der netop er underskrevet.

Keflico.

Keflico er den første af en række danske træleverandører, som offentliggør en indkøbspolitik for alt træ.

Fra sommeren 2016 vil der være et øget fokus hos Keflicos ansatte for at skaffe mere dokumenterbart bæredygtigt træ og lave flere certificerede salg. Det sker som et resultat af indførelsen af en indkøbspolitik, som omfatter alt virksomhedens træ. Kommerciel direktør Camilla Hyldgaard Thomsen forklarer om baggrunden for indførelsen af politikken: 

”Vi håber, at vi med vores målsætning kan være med til at skubbe markedet i en mere bæredygtig retning. Vi er meget beviste om, at vi må beskytte den ressource, som er vores indtægtskilde. Det gør vi bedst ved at stille krav om sporbarhed og certificering.”

Indkøbsaftalen er et resultatet af et samarbejde mellem Keflico og FSC® Danmark og indfases fra foråret 2016 med flere delmål undervejs og en årlig evaluering.  

Håb om at flere følger trop
Hos FSC Danmark håber man, at Keflico med deres offentlige prioritering af certificeret træ kan være med til at starte en ny trend:

”Vi har igennem længere tid arbejdet med en række danske træleverandører om at indføre en indkøbspolitik med mål om mere dokumenterbart bæredygtigt træ og offentliggøre den. Vi er derfor meget glade og stolte over at kunne præsentere så stor en virksomhed som Keflico som den første.” 

For Keflico og FSC Danmark giver det god mening at nedfælde tidens trend med stigende udbud og efterspørgsel på bæredygtigt træ på skrift.  Det er partnernes opfattelse, at der er brug for, at også leverandørerne forpligter sig til at være med til at skubbe tendensen videre og hurtigere frem – for skovenes og for de næste generationers skyld. De håber derfor, at offentliggørelsen af Keflicos politk vil inspirere andre til hurtigt at følge trop. 

Mindre kendte træsorter som fast del af sortimentet
Bæredygtigt træ sikres ikke kun gennem certificeringer alene. Som en ekstra dimension af indkøbspolitikken skal Keflico nemlig sikre, at de til alle tider har minimum tre forskellige mindre kendte FSC-certificerede tropiske træsorter i sortimentet.  

Denne del af aftalen betyder ekstra meget for FSC Danmark, hvor sekretariatsleder Loa Dalgaard Worm forklarer: ”De tropiske skove er under enormt pres. Der er rigtig mange ting, man kan tjene flere penge på, end at drive skovene bæredygtigt. Majs, soja og palmeolie er gode eksempler. Vi er simpelthen nødt til at sikre, at det er pengene værd at bevare sin regnskov og at gøre det bæredygtigt. I Danmark bruger vi de samme 5-7 tropiske træsorter, selvom der findes flere tusinde at vælge imellem. Ved at sprede os over lidt flere sorter giver vi skovene så meget mere værdi for skovejerne i syd.”

FSC Danmark underviser i øjeblikket arkitekter og rådgivere i mindre kendte træsorter og deres brug, ligesom de har lanceret en database med brugscases samt en fysisk træprøvesamling på 37 af de mest potentielle sorter til de danske marked.  Det er derfor vigtigt, at træleverandørerne også er i stand til at kunne levere, når de alternative træsorter bliver efterspurgt. 

Keflicos licensnummer: FSC-C019698
 

02.03.2023FSC Danmark

Sponseret

FSC Danmarks årsdag og generalforsamling 2023

28.11.2022FSC Danmark

Sponseret

Åben høring om FSC’s standard for controlled wood-certificering og den tilhørende nationale risikovurdering

10.06.2022FSC Danmark

Sponseret

FSC giver 10 anbefalinger til at forbedre EU-initiativ for skovrydningsfrie produkter

08.06.2022FSC Danmark

Sponseret

Danmarks første FSC-certificerede offentlige byggeprojekt er nu indviet

22.03.2022FSC Danmark

Sponseret

Jysk kommune bliver den første af sin slags med FSC®-certifikat

07.12.2021FSC Danmark

Sponseret

Vi skal stille flere krav til vores forbrug. Men vi har brug for hjælp!