Kære indkøber – nu er der hjælp at hente til grønne træ- og papirindkøb

Der er et kæmpe behov for mere råd og vejledning, når det handler om at dokumentere grønne indkøb af træ- og papirprodukter. Det er FSC Danmarks konklusion efter års arbejde med rådgivning af landets indkøbere og offentlige organisationer. Men nu er der hjælp på vej.

FSC Danmark har i en årrække arbejdet tæt sammen med landets offentlige indkøbere omkring at efterleve statens, regioners og kommuners krav om indkøb af bæredygtigt træ og papir.

”En af de største øjenåbnere har været, hvor vigtig kontrol og kvalitetstjek af dokumentation er, hvis vi skal sikre, at de grønne indkøbsambitioner også får en effekt ude i verdens skove”, fortæller Morten Brodde, projektkoordinator i FSC Danmark.

”En anden har været, hvor uoverskueligt det kan være for en indkøber at sikre netop dette. Derfor gik vi i gang med at udvikle en hjælpe- og inspirationspakke for indkøbere og de mange andre aktører, som køber ind for offentlige kroner”, forklarer han.

Om hjælpepakken
FSC Danmark tilbyder en gratis pakke med værktøjer, som skal hjælpe offentlige ansatte med at sikre og kontrollere dokumentation for, at træbaserede produkter er lavet af materialer fra bæredygtige skove og andre ansvarlige kilder.

FSC Danmark har sammen med kommuner, regioner og leverandører identificeret fem typiske situationer, hvor offentlige organisationer køber og bruger træbaserede produkter: Store projekter, mindre projekter, håndværkeraftaler, rammeaftaler og udbudsaftaler. Til hver af disse er der lavet skræddersyede indkøbs- og dokumentationsværktøjer til de interne og eksterne medarbejdere, som er ansvarlig for, foretager eller rådgiver om indkøb af træbaserede produkter.

”Vi ved, at der er stor forskel på, hvilke værktøjer rådgivere og entreprenører har brug for i et stort byggeprojekt, og hvilke værktøjer de tekniske servicemedarbejdere, der eksempelvis skal reparere et træhegn i børnehaven, har brug for”, siger Morten Brodde om baggrunden for tilpassede værktøjer.

”Vi håber, at rigtig mange vil benytte sig af pakken, og vi oplever allerede en del god feedback”, slutter Morten Brodde.

Du kan læse mere om pakken og rekvirere den her. (https://dk.fsc.org/dk-dk/det-arbejder-vi-p/offentligt-indkb-og-lovgivning/pakke)

02.03.2023FSC Danmark

Sponseret

FSC Danmarks årsdag og generalforsamling 2023

28.11.2022FSC Danmark

Sponseret

Åben høring om FSC’s standard for controlled wood-certificering og den tilhørende nationale risikovurdering

10.06.2022FSC Danmark

Sponseret

FSC giver 10 anbefalinger til at forbedre EU-initiativ for skovrydningsfrie produkter

08.06.2022FSC Danmark

Sponseret

Danmarks første FSC-certificerede offentlige byggeprojekt er nu indviet

22.03.2022FSC Danmark

Sponseret

Jysk kommune bliver den første af sin slags med FSC®-certifikat

07.12.2021FSC Danmark

Sponseret

Vi skal stille flere krav til vores forbrug. Men vi har brug for hjælp!