Interview med Christine Bader

Christine Bader er forfatter til bogen ”The Evolution of a Corporate Idealist: When Girl Meets Oil”, som hun fortæller om på CSR Awards 2014. Vi har blandt andet spurgt hende om, hvad det vil sige at være ”Corporate Idealist".

Du kalder dig selv for Corporate Idealist. Hvad betyder det?
Dybt inde i verdens største og mest kendte selskaber, findes der er usynlig hær af “corporate idealists”. Vi er de folk, der arbejder for at skabe mere sikre og ansvarlige rammer både for virksomhedens egne ansatte - men også for virksomhedens omgivelser. ”Corporate idealists” er de mennesker, der arbejder for at undgå den næste Rana Plaza ulykke og den næste Deepwater Horizon-katastrofe. Desværre har vi jo ikke altid succes med dette.
 
Du har tidligere arbejdet for BP. Hvilke erfaringer tog du med dig fra BP?
Jeg elskede både BP som arbejdsgiver og selve mit arbejde med human rights og social impact på nogle af virksomhedens største projekter i forskellige udviklingslande. Lige indtil der skete en række af fatale hændelser i BP, der kulminerede med Deepwater Horizon-katastrofen.
 
Min historie med at arbejde helt inde i kernen af en stor international virksomhed er i detaljen unik, men det er temaet langt fra. Den handler om at føle sig som en outsider både internt i den virksomhed, man arbejder for, men også eksternt i forhold til verdenen uden for. Den handler om modsatrettet kommunikation fra virksomhedens ledelse, om at være frustreret over sit “corporate life” – samtidig med at være passioneret og virkelig ønske at skabe forandringer indefra.
 
Hvad er dine anbefalinger til virksomheder og "fremtidens forretning"?
Hvis fremtidens forretning skal være succesfuld og trives, så kræver det – set med mine øjne – at de usynlige, men vigtige ”corporate idealists” får langt mere indflydelse. Det er afgørende at holde fast ved vores passion, entusiasme og dybe ønske om, at virksomhederne realiserer deres potentialer på en måde, der gavner og tager hensyn til verden omkring virksomheden.
 
Hvad håber du, at deltagerne ved CSR Awards 2014 tager med sig hjem?
For idealister i erhvervslivet, der ønsker at gøre verden til et bedre sted, er events som CSR Awards essentielle for at skabe en fælles samhørighed og vise hvad der rent faktisk er muligt. Derfor er jeg også beæret over at få lov at dele min rejse inden for ”Corporate Idealism” med deltagerne og herigennem forhåbentlig inspirere dem med mine egne og andre ligesindedes erfaringer. 

Interviewet er oversat til dansk

Alle de nominerede til CSR Awards på plads

10.09.2015CSR Fonden

Sponseret

Her er de nominerede til CSR Partnership Prize 2015

19.08.2015CSR Fonden

Sponseret

Indstil dit CSR-partnerskab til CSR Partnership Prize!

09.07.2015CSR Fonden

Sponseret

Indstil et værdigt vinderpar til CSR Partnership Prize 2015

25.06.2015CSR Fonden

Sponseret

Nu kan du indstille virksomheder til CSR Environment Prize

22.06.2015CSR Fonden

Sponseret

19.06.2015CSR Fonden

Sponseret

Husk at indstille din virksomhed til CSR Awards 2015 inden sommerferien!