Integrering af ESG-data for pensionsselskaber

EY har netop udgivet en rapport med titlen ”Investing in a sustainable tomorrow”. Artiklen har som formål at hjælpe europæiske pensionsselskaber med at forstå de potentielle muligheder, der opstår ved at inkludere ESG-data i investeringsbeslutninger.

08.12.2017

Sponseret

Helle Bjerring Becker, EY

”I try to convince people about the financial benefits of ESG by talking about the financial benefits from the world’s shift towards a different kind of growth.”Dette sagde Pelle Pedersen, da han blev interviewet til EY’s artikel. Han fremhæver, at der er et uudnyttet potentiale ved at beskæftige sig med ESG-data (Environment, Social og Governance) i forhold til investeringer.

Drivkraften bag ESG-investering

Den største drivkraft bag ESG-investering (dvs. brugen af ESG-faktorer til at træffe investeringsbeslutning) er den øgede lovgivning både for større virksomheder, som skal redegøre for samfundsansvar og for pensionsselskaber som skal offentliggøre deres tilgang til ESG-investering. Herudover ligger der en øget drivkraft i, at institutionelle investorer har fået øget fokus på strandede aktiver, hvilket medfører, at pensionsselskaber begynder at få øjnene op for ESG-risici.

Fordele ved at inkludere ESG i investeringsbeslutninger

Studier viser, at man kan nedsætte sin risici og reducere usikkerheden ved at integrere ESG-faktorer i investeringsbeslutninger. Derudover har studier også vist, at aktier med højt fokus på bæredygtighed har en tendens til at overgå aktier med lavere fokus på bæredygtighed.

Hvordan kan man adoptere og drage nytte af ESG investering?

For det første er det vigtigt, at man forbinder ESG-faktorer med finansielle risici og afkast. ESG-faktorer skal ikke analyseres separat, men ESG skal sættes i perspektiv til finansiel risici og ses som en faktor for at opnå langsigtet afkast.

For det andet er det vigtigt, at man ikke forventer, at ESG data fortæller hele sandheden, på samme måde som man ikke forventer at alle ikke-ESG tal kan fortælle hele sandheden. Ligeledes kan man heller ikke med sikkerhed bevise, at inddragelse af ESG faktorer tilføjer værdi ud over det realistiske. I stedet bør man vende den om og sige: ”Kan man bevise, at inddragelse af ESG-faktorer skader?”

Læse hele artiklen her.

30.05.2024EY

Sponseret

Bo Øksnebjerg bliver ny partner i EY

27.05.2024EY

Sponseret

Ny guide vil hjælpe danske bestyrelser gennem CSRD

13.11.2023EY

Sponseret

EY og Axcelfuture vil gøre danske virksomheder klogere på bære-dygtighedsrapportering

22.05.2023EY

Sponseret

Bæredygtige Combineering: Fra Entrepreneur Of the Year til milliardsalg

27.04.2023EY

Sponseret

Sustainability Awards uddeler ny pris

05.03.2023EY

Sponseret

EY vil aflaste Danmarks el-net ved at flekse strømforbruget i hovedsædet