Hvem skal hædres ved CSR Awards 2015?

Har din virksomhed taget et særligt samfundsansvar, eller kender du en virksomhed, der har gjort en ekstraordinær indsats på CSR-området? Så er det nu, du kan begynde at indstille til de priser, der overrækkes ved CSR Awards 2015.

Indstillingerne til årets CSR-priser åbnes løbende i maj måned, og det er tid til at overveje, hvilke virksomheder der har gjort en særlig indsats, der kommer samfundet til gode. De nominerede virksomheder vil blive hyldet ved det Award Show, der afrunder Danmarks største CSR-konference: CSR Awards 2015.

- Formålet med CSR Awards er at få de gode CSR-historier frem i lyset. Vi ved, at der findes nogle imponerende eksempler på virksomheder, der gør en stor forskel for vores samfund ved at koble CSR og forretning. Men det er ikke altid, disse gode historier bliver fortalt, og det er en skam. For de virksomheder kan inspirere andre til at gå samme vej og drive forretning, der både er til gavn for virksomheden og for samfundet, siger CSR Fondens direktør Maria Bøge.

Inspiratorer i verdensklasse
Konferencen byder på masser af inspiration til, hvordan virksomheder kan indarbejde CSR i deres forretningsstrategi til glæde for medarbejdere, samfund og egen bundlinje. Der vil i år være særligt fokus på, hvordan CSR kan bidrage til vækst i fremtiden, og konferencedeltagere kan blandt andet opleve en af mændene bag Cradle-to-Cradle-filosofien, William McDonough,  og sudanesiske Mo Ibrahim, der er stifter af og formand for The Mo Ibrahim Foundation.

Mo Ibrahim er grundlægger af Mobile System International, som har været førende inden for software til mobiltelefoni på verdensplan, og i 1998 grundlagde han en af Afrikas førende mobiltelefonselskaber Celtel, der revolutionerede mobiltelefoni i Afrika. Han har siden brugt en stor del af sin formue på at støtte god regeringsførelse og ekstraordinær ledelse på det afrikanske kontinent via The Mo Ibrahim Foundation. Mo Ibrahim har modtaget en lang række priser og hædersbevisninger - blandt andre: The Economist Innovation Award for Social & Economic Innovation (2007), David Rockefeller Bridging Leadership Award (2012) og Kiel Institute Global Economy Prize (2013).

Designer og forretningsstrateg William McDonough udgav sammen med den tyske kemiker Michael Braungart bogen: ’Cradle to Cradle: Remaking the Way We Make Things’ (2002), som bliver betragtet som et skelsættende manifest for den bæredygtige bevægelse på verdensplan. Principperne i bogen har blandt andet dannet grundlag for Cradle-to-Cradle certificeringsprogrammet, der skal skabe en global standard for udvikling af sikre og sunde produkter og hjælpe virksomheder med at implementere materialer, der kan skilles ad og genbruges eller komposteres som biologisk materiale. William McDonough er blandt andet blevet udpeget som Chair of the World Economic Forum Meta-Council on Circular Economy og anerkendt som ”Hero for the Planet” af Time Magazine.

Sådan indstiller du til CSR Awards 2015
CSR-priserne åbnes løbende hen over maj måned på www.csrfonden.dk

I år kan du bl.a. søge følgende priser:

- CSR Abroad Prize (uddeles af Udenrigsministeriet og IFU)
- CSR Diversity Prize (uddeles af ISS)
- CSR Partnership Prize
- CSR Strategy Prize
- CSR Honor Prize (udpeges af CSR Fonden)

Du kan både indstille din egen virksomhed eller en anden virksomhed, der har fortjent at blive hædret for sit CSR-arbejde. Både offentlige organisationer og private virksomheder, som arbejder med CSR, kan ansøge om priserne. Der skal dog være tale om en virksomhed eller organisation - ikke et enkeltstående projekt. Vinderne bliver udråbt ved Award Showet i Vejle den 7. oktober.

Blandt sidste års vindere var Troldtekt A/S, der vandt CSR STRATEGY PRIZE, og Arriva Danmark A/S, der vandt både CSR PEOPLE PRIZE +100 og CSR DIVERSITY PRIZE.

Indstil din virksomhed til en CSR-pris her: http://www.csrfonden.dk/csr-awards/csr-prizes/indstil-til-en-csr-prize.aspx

Hent inspiration til CSR-arbejdet i din virksomhed
Ved CSR Awards vil der ud over danske og internationale talere med særlige erfaringer inden for CSR-feltet være en række side-events, hvor en virksomhed eller organisation præsenterer konkrete værktøjer og best practices inden for CSR-området. Her får deltagerne mulighed for at hente inspiration, diskutere og arbejde med, hvordan CSR kan implementeres i deres egen virksomhed. Ønsker du at være med til at hylde de virksomheder, der tager et særligt samfundsansvar og blive inspireret af talere og side-events ved CSR Awards 2015, kan du købe billetter på www.csrfonden.dk.

Kontakt CSR Fonden:
Iben Haugaard, Presse & Kommunikation:
t: +45 26220926/51518230
m: ih@csrfonden.dk

Alle de nominerede til CSR Awards på plads

10.09.2015CSR Fonden

Sponseret

Her er de nominerede til CSR Partnership Prize 2015

19.08.2015CSR Fonden

Sponseret

Indstil dit CSR-partnerskab til CSR Partnership Prize!

09.07.2015CSR Fonden

Sponseret

Indstil et værdigt vinderpar til CSR Partnership Prize 2015

25.06.2015CSR Fonden

Sponseret

Nu kan du indstille virksomheder til CSR Environment Prize

22.06.2015CSR Fonden

Sponseret

19.06.2015CSR Fonden

Sponseret

Husk at indstille din virksomhed til CSR Awards 2015 inden sommerferien!