H&M og IKEA foretrækker FSC

Det er ikke nogen tilfældighed, at både IKEA og H&M kræver, at FSC-mærkningsordningen er en central del af deres indkøbsstrategi.

Det er ikke nogen tilfældighed, at både IKEA og H&M kræver FSC.

Faktisk har H&M som mål for 2030, at 100 % af de materialer, virksomheden anvender, enten skal være genanvendte eller komme fra en bæredygtig kilde – og når det gælder træbaseret stof, skal det være FSC-certificeret.

”Vi mener, at FSC er den bedste standard bl.a. på grund af, at den er ens i alle lande. Vi er et globalt foretagende, der agerer globalt, hvorfor vi er afhængige af en global standard”, siger Mattias Bodin, der er Sustainability Business Expert hos H&M til ATL. 

Begejstringen er ligeså stor hos IKEA, der har en lignende målsætning for 2020. Her forventes alle deres trævarer at være enten FSC-certificerede eller af genanvendt materiale.

”FSC har en høj troværdighed globalt og vores kunder, som oftest bor langt fra skoven, har tillid til et system, der bakkes op af miljøorganisationer. Derudover mistede vi et certifikat i Karelen for nogle år tilbage, hvilket vidner om en regelmæssig suspendering og at processen fungerer. Det gør sig ikke altid gældende i andre systemer”, fortæller Ulf Johansen, der er skovchef hos IKEA til ATL.

Det glæder FSC at være det foretrukne valg.

”Hos FSC er vi ambitiøse. Vi arbejder konstant på at sikre, at vi har de højeste standarder, at vores kontrolmekanismer fungerer og at vores system har fuld åbenhed. Det er ikke nok at have fine visioner for naturen, det må og skal bakkes op af troværdige systemer. Det er også derfor, vi tit ser, at FSC er nummer et hos ambitiøse virksomheder”, udtaler Loa Dalgaard Worm, sekretariatsleder hos FSC Danmark.


Kilde: ATL.nu

02.03.2023FSC Danmark

Sponseret

FSC Danmarks årsdag og generalforsamling 2023

28.11.2022FSC Danmark

Sponseret

Åben høring om FSC’s standard for controlled wood-certificering og den tilhørende nationale risikovurdering

10.06.2022FSC Danmark

Sponseret

FSC giver 10 anbefalinger til at forbedre EU-initiativ for skovrydningsfrie produkter

08.06.2022FSC Danmark

Sponseret

Danmarks første FSC-certificerede offentlige byggeprojekt er nu indviet

22.03.2022FSC Danmark

Sponseret

Jysk kommune bliver den første af sin slags med FSC®-certifikat

07.12.2021FSC Danmark

Sponseret

Vi skal stille flere krav til vores forbrug. Men vi har brug for hjælp!