Grøn frontløber vil have kompetent support på vækstrejsen

Green Hydrogen Systems har fuld fart på udvikling og produktion af elektrolyseanlæg til fremstilling af brint ved hjælp af grøn elektricitet. Lemvigh-Müller understøtter væksten med indkøbsoptimering og bæredygtige services.

Når man driver en vækstsulten, grøn teknologivirksomhed, stilles der høje krav til leverandører og samarbejdspartnere. Fokus på bæredygtighed er en selvfølgelighed, men et set-up, der er gearet til at understøtte en ambitiøs vækstrejse, er lige så afgørende. Det konstaterer Troels Hornsved, COO hos Green Hydrogen Systems.

Og det går rigtig stærkt hos virksomheden, der udvikler og producerer modulopbyggede elektrolyseanlæg til produktion af brint ved hjælp af bæredygtig elektricitet fra solceller, vind- eller vandkraft.

Antallet af ansatte firdoblet på et år

I løbet af det seneste år har Green Hydrogen Systems øget medarbejderstaben fra 20 til over 80. Samtidig er et nyopført domicil med produktions-, test- og administrationsfaciliteter taget i brug.

Det kræver samarbejdspartnere og leverandører, der kan aflæse og fortolke deres kunders vækstrejse. Det møder Troels Hornsved i forretningsområdet Industri hos grossisten Lemvigh-Müller, hvor Green Hydrogen Systems bl.a. køber el- og teknik-komponenter.

”Green Hydrogen Systems har brug for proaktive samarbejdspartnere, der ikke måler os på, hvor vi er i dag, men hvor vi er på vej hen. Power-to-X og grøn brint, bliver en stor del af samfundets fremtidige energi-mix, og vi skal ultimativt have gjort brint kommercielt konkurrencedygtig med fossile energikilder. Det kræver en skalerbar forretningsmodel, som samarbejdspartnere og leverandører kan understøtte, både herhjemme og ude i verden. Det oplever vi en stor forståelse for hos Lemvigh-Müller,” siger Troels Hornsved.

Udvikler bæredygtighed

Samarbejdet mellem Green Hydrogen Systems og Lemvigh-Müller er blevet til i forbindelse med, at grossisten har udviklet en mere bæredygtig forretningsmodel, hvor grønne leveringskoncepter, bl.a. anvendelse af klimavenlig HVO 100-biodiesel i forbindelse med lastbiltransport, er et af elementerne.

Pernille Wichmann, salgsdirektør med ansvar for industri hos Lemvigh-Müller, ser en fremtid, hvor bæredygtige initiativer går hånd i hånd med koncepter, der understøtter kundernes forretning med mere end blot salg af produkter.

”Bæredygtighed bliver license to operate, en forudsætning for overhovedet at komme på banen, især naturligvis i forhold til kunder, som enten selv er en del af den grønne omstilling eller lægger vægt på klima-aftrykket i hele deres forsyningskæde. Men den grønne agenda kan ikke stå alene. Derfor vil vi også fortsætte med at udvikle services, der direkte understøtter vores kunders forretning eller vækstambitioner.” siger Pernille Wichmann.

Helhedssyn er afgørende

Et helhedssyn på leverancen fra produkt, kvalitet, leveringssikkerhed til omkostninger er afgørende for Green Hydrogen Systems’ Sourcing Director, Claus Damgaard.

”Vi har brug for robusthed i hele forsyningskæden. Vores leverandører er i virkeligheden partnere, der hjælper os til at øge vores konkurrencekraft i alt, hvad vi gør, ud mod markedet. Det gør Lemvigh-Müller til mere end bare en komponentleverandør,” siger han.

14.05.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Stål- og teknikgrossist får godkendt forpligtende klimamål

10.04.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Teknikgrossist skærer ned på emballage sammen med producent og installatør

28.02.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller flytter ESG fra tanke til handling

18.08.2023Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller sætter klimatal på varerne

06.03.2023Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller gør klar til nye krav til bæredygtighedsrapportering

01.03.2023Lemvigh-Müller

Sponseret

Store branchespillere søsætter samarbejde om energioptimering