Grønt samarbejde sikrer vindmøllestrøm til 2.500 husstande

Danmarks Naturfredningsforening har i samarbejde med energiselskabet SEAS-NVE sikret grøn strøm til deres kunder. Søndag kunne selskabets klimafond indvie den første vindmølle.

VINDMØLLER: Den nye vindmølle ved Røttinge, som Danmarks Naturfredningsforening har hjulpet med at få op at stå..

Hvordan sikrer man, at der kommer grøn strøm ud af stikkontakten? Det korte svar er, at det gør man ikke. Og så alligevel.

Danmarks Naturfredningsforening har sammen med Energiselskabet udviklet en klimafond, der skal sikre klimaneutraliseret strøm til selskabets kunder. Ved at investere i ny vedvarende energikilder for de ekstra penge, som kunderne betaler for klimaneutral strøm, sikrer man, at pengene rent faktisk også går til miljøvenlig strøm.

Søndag kunne klimafonden så indvie sin første vindmølle i Store Røttinge på Sjælland. Den nye mølle skal producere strøm til 2.500 husstande om året, og er dermed både en gevinst for klimaet og for el-kunder, der vil være sikre på, at de køber klimaneutral strøm.

- El-systemet giver ikke mulighed for at sige, jeg vil have min strøm fra en bestemt vindmølle eller kulkraftværk. I stedet har vi så udviklet en løsning, hvor pengene kommer ind i en klimafond, der sikrer, at der kommer mere vedvarende energi, siger Lone Gudiksen Møller, Markedschef i Danmarks Naturfredningsforening.

Danmarks Naturfredningsforening og SEAS NVE har gennem flere år arbejdet for at udvikle det klimaneutraliserende produkt, og indtil videre har godt 10.000 kunder hos SEAS NVE valgt at købe klimavenlig strøm.

- Vi er glade for, at vi kan bidrage med at finde løsninger, der giver en reel klimagevinst og hjælper med at nedbringe det danske CO2-udslip. Hvis vi skal i mål, så er både politikere, borgere, organisationer og virksomheder nødt til at arbejde sammen, og det her er et eksempel på, at vi kan skabe resultater ved at hjælpe hinanden med viden og reel handling, siger Lone Gudiksen Møller.

Den nye vindmølle er i øvrigt placeret efter Danmarks Naturfredningsforenings vindmøllepolitik.

Læs mere: Klik her

01.06.2023Danmarks Naturfredningsforening

Sponseret

Regeringen vil ikke love mere beskyttet natur frem mod 2030

27.09.2022Danmarks Naturfredningsforening

Sponseret

Nyt partnerskab med NIO skal styrke beskyttede naturområder og naturformidling

20.09.2022Danmarks Naturfredningsforening

Sponseret

Biodiversiteten blomstrer frem på kirkernes områder

08.06.2022Danmarks Naturfredningsforening

Sponseret

Stor sejr for Øresund: Folketinget stopper dumpning af slam fra Lynetteholm

07.12.2021Danmarks Naturfredningsforening

Sponseret

Kommuner tager kampen op mod enorme mængder affald

03.06.2021Danmarks Naturfredningsforening

Sponseret

Gode nyheder for drikkevandet: Sprøjteforbud i det offentlige og for private på vej