FSC Danmark hjælper kommuner og regioner helt i mål med bæredygtigt træ

FSC Danmark tilbyder nu særlig rådgivning, der skal inspirere og vejlede offentlige organisationer i bedre at sikre dokumentation for bæredygtige træprodukter.

Kommuner, regioner og staten køber træ og papir for milliarder hvert år. Det offentlige indkøb har derfor stor betydning for, om skovene drives bæredygtigt. Mange offentlige organisationer er kommet langt med at stille krav om bæredygtighed til træ og papir. Desværre bliver der ofte ikke fulgt op på, om kravene til bæredygtigt træ overholdes. Samtidig mangler der i mange tilfælde viden om bæredygtigt træ hos både medarbejdere, rådgivere og leverandører. 

Det offentlige løber en unødig risiko
Det betyder, at for mange offentlige organisationer løber en stor risiko og ikke med sikkerhed kan dokumentere deres bæredygtige indkøb, eller slet ikke får bæredygtigt produceret træ, på trods af at der er stillet krav om det. Søren Dürr Grue, direktør hos FSC Danmark udtaler:

"Der købes rigtig meget træ og papir i det offentlige, og der stilles mange krav til, at det skal have en bæredygtig oprindelse. Men vi kan også se, at der ikke følges op på kravene, og når vi så samtidig har observeret mangelfuld eller ikke-eksisterende dokumentation, så bliver vi nødt til at reagere. Derfor tilbyder vi nu en løsning på problemet".

Kompetenceløft kan løse udfordringen
FSC Danmark hjælper de offentlige organisationer med en række ydelser, så de kan opnå dokumentation for deres bæredygtige indkøb. Disse ydelser omfatter bl.a. et kompetenceløft inden for udbud, dokumentation, kontrol og leverandørkommunikation gennem workshops, informationsmøder og udvikling af materialer/vejledninger. Om de nye tilbud siger Søren Dürr Grue:

"Vi har helt konkret investeret i at udvikle kompetent og hurtig rådgivning, som offentlige organisationer kan gøre brug af, så de sikrer sig, at deres krav får den ønskede effekt og kan dokumenteres. Mange offentlige organisationer løber lige nu en stor risiko, og den vil vi gerne hjælpe dem med at nedbringe". 

FSC Danmark kan ud over rådgivning og vejledning hjælpe med at kommunikere den positive effekt, som organisationernes bæredygtige indkøb har. Du kan høre mere om de forskellige tilbud ved at kontakte Morten Brodde på 26 21 11 83 eller morten@fsc.dk.

02.03.2023FSC Danmark

Sponseret

FSC Danmarks årsdag og generalforsamling 2023

28.11.2022FSC Danmark

Sponseret

Åben høring om FSC’s standard for controlled wood-certificering og den tilhørende nationale risikovurdering

10.06.2022FSC Danmark

Sponseret

FSC giver 10 anbefalinger til at forbedre EU-initiativ for skovrydningsfrie produkter

08.06.2022FSC Danmark

Sponseret

Danmarks første FSC-certificerede offentlige byggeprojekt er nu indviet

22.03.2022FSC Danmark

Sponseret

Jysk kommune bliver den første af sin slags med FSC®-certifikat

07.12.2021FSC Danmark

Sponseret

Vi skal stille flere krav til vores forbrug. Men vi har brug for hjælp!