Flying Tiger Copenhagen bliver FSC-certificeret

Flying Tiger Copenhagen vil som FSC-certificeret og medlem af FSC Danmark kunne tilbyde deres kunder et bredere sortiment af bæredygtige og ansvarlige papir- og træprodukter.

Detailkæden Flying Tiger Copenhagens omstillingen til bæredygtigt indkøb af papir- og trævarer har været i fokus længe inden FSC-certificeringen faldt på plads i år:

”Vi har længe ønsket at fremme sporbarheden for vores papir- og trævarer, og herunder bidrage til bekæmpelsen af ulovligt hugstet træ. Det har vist sig at være en stor opgave, bl.a. fordi vi har et meget bredt produktsortiment. FSC-certificeringen er endnu et vigtigt skridt på vejen i forhold til at sikre, at flertallet af vores papir- og træprodukter kommer fra bæredygtige skove og ansvarlige kilder. FSC certificeringen hjælper os samtidig med, at vi kan overholde EU’s tømmerforordning, EUTR,” siger Marie Busck, Head of CSR and Compliance hos Flying Tiger Copenhagen.

FSC-certificeringen baner vejen for en bæredygtig udvikling

Flying Tiger Copenhagen har mere end 800 butikker i 30 lande og har siden 2012 anvendt FSC-certificeret træ i ny-indretning af butikker. I dag består omtrent 95% af al træ-inventar af FSC-certificerede materialer.  Derfor er introduktionen af FSC-certificerede varer, der omfatter alt fra notesbøger til servietter, gavepapir og papkrus, en bevidst strategi for detailkæden. En strategi, der skal føre til at flere og flere af virksomhedens produkter med tiden bliver FSC-certificerede:

”Vores målsætning er helt klart at have flere bæredygtige produkter i vores butikker. Vi vil gradvist brede vores fokus mere ud, men vi bliver nødt til at tage et skridt ad gangen. Vi synes, at vi har taget et stort spring ved at blive FSC-certificeret,” siger Marie Busck og understreger, at det for Flying Tiger Copenhagen har været vigtigt, at virksomheden ud over at blive certificeret også blev medlem af FSC Danmark for derigennem at kunne få sparring og inspiration i forhold til certificeringen.

Hos FSC Danmark er man også glade for, at Flying Tiger Copenhagen er blevet certificeret og medlem af FSC Danmark:

”For os i FSC Danmark og for FSC-mærket som sådan, har det en kæmpe effekt, når en virksomhed som Flying Tiger Copenhagen tør satse på bæredygtighed og tage de skridt, der skal til. Det er en beslutning, som rykker producenter og forbrugere globalt og i sidste ende gør en kæmpe forskel for skove og mennesker verden over,” siger Loa Dalgaard Worm, der er Sekretariatsleder i FSC Danmark.

Om Flying Tiger Copenhagen

Flying Tiger Copenhagen butikskonceptet er ejet af Zebra A/S. Detailkæden sælger nye, sjove og nyttige produkter til enhver lejlighed. Flying Tiger Copenhagens brede sortiment, af blandt andet legetøj, kontorartikler og ting til boligen, sælges i dag fra mere end 800 butikker i 30 lande i Europa, USA og Asien. Dermed har Flying Tiger Copenhagen siden grundlæggelsen i 1995 udviklet sig til en global kæde, der sælger dansk design.

Du kan læse mere om Flying Tiger Copenhagen på deres hjemmeside.

Vil du vide mere om den europæiske tømmerforordningen, EUTR, kan du læse mere her.

02.03.2023FSC Danmark

Sponseret

FSC Danmarks årsdag og generalforsamling 2023

28.11.2022FSC Danmark

Sponseret

Åben høring om FSC’s standard for controlled wood-certificering og den tilhørende nationale risikovurdering

10.06.2022FSC Danmark

Sponseret

FSC giver 10 anbefalinger til at forbedre EU-initiativ for skovrydningsfrie produkter

08.06.2022FSC Danmark

Sponseret

Danmarks første FSC-certificerede offentlige byggeprojekt er nu indviet

22.03.2022FSC Danmark

Sponseret

Jysk kommune bliver den første af sin slags med FSC®-certifikat

07.12.2021FSC Danmark

Sponseret

Vi skal stille flere krav til vores forbrug. Men vi har brug for hjælp!