ESG skal være nemt for SMV’er: Få her inspiration til konkrete rapporteringspunkter

Er din virksomhed en SMV, som skal levere ESG-data til større virksomheder? Eller er din virksomhed stor, og er du i tvivl om, hvilke krav du kan stille til små virksomheder? Læs med her og få inspiration til konkrete punkter i ESG-rapporteringen.

CSRD er trådt i kraft for de største virksomheder, og arbejdet med bæredygtigheds-rapportering er nu nået til et nyt niveau. For de små og mellemstore virksomheder møder i stigende grad krav om at rapportere om bæredygtighed.

Og det største pres for at levere ESG-data kommer fra andre virksomheder. Det fremgår af analysen Alle ombord 2023.

Som følge af de stigende krav til bæredygtighedsrapportering har EFRAG (European Financial Reporting Advisory Group) udviklet en række frivillige standarder og simple guides for SMV’er, som ikke er rapporteringspligtige.

Det er et skridt på vej mod at prioritere og levere den nødvendige data til kunder og leverandører i værdikæden, banker, myndigheder og andre interessenter.

Hvad kan din virksomhed gøre?
Standarderne inkluderer tre forskellige moduler, som din virksomhed kan bruge som grundlag for jeres bæredygtighedsrapport. Modulerne omfatter følgende:

  • Basic Module
  • Narrative-Policies, Actions and Targets (PAT) Module
  • Business Partners (BP) Module

Basic Module er et godt udgangspunkt for din virksomhed til at komme i gang med bæredygtighedsrapportering, der lever op til de krav, du kan blive mødt af fra dine kunder.

Se her en oversigt over oplysningskravene i Basic Module:

Foto: Dansk Erhverv

Overblik over moduler

Basic Module

Basic Module kræver rapportering om generelle oplysninger B1 og B2 og grundlæggende målinger B3-B12. Den er målrettet mikrovirksomheder og udgør et minimumskrav for virksomheder. En væsentlighedsanalyse er ikke påkrævet.

Narrative-Policies, Actions and Targets (PAT) Module

PAT Module definerer narrative oplysninger (N1-N5) i forhold til politikker, handlinger og mål, der skal rapporteres på udover B1-B12, hvis virksomheden har dem på plads. En væsentlighedsanalyse bliver en forudsætning for at offentliggøre, hvilke af de bæredygtighedsoplsysninger i Bilag B, der er relevante for virksomhedens forretning.

Business Partners (BP) Module 

BP Module fastlægger datapunkter, der skal rapporteres udover B1-B12. Det er forventningen, at det bliver datakrav, som virksomheder kan møde fra långivere, investorer og kunder. En væsentlighedsanalyse er påkrævet for at offentliggøre, hvilke af de bæredygtighedsanliggender i Bilag B, der er relevante for virksomhedens forretning.

Hvad gør Dansk Erhverv?

Udkastet til de frivillige ESRS’er er lige nu i høring, og din virksomhed har mulighed for at bidrage. Dansk Erhverv opfordrer alle interesserede til at deltage. Der er frist den 21. maj 2024.

Her kan du læse mere om de frivillige standarder.

24.05.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Få hjælp til at strukturere og opbygge din ESG-rapportering

16.05.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Erhvervsstyrelsen er klar med hjælp til den dobbelte væsentlighedsanalyse

19.04.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Virksomheder kan få hjælp til rapportering om deres globale værdikæde gennem partnerskaber

17.04.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Få hjælp til din ESG-rapportering med digitale løsninger

12.04.2024Dansk Erhverv

Sponseret

ESG skal være nemt for SMV’er: Få her inspiration til konkrete rapporteringspunkter

11.04.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Nyt lovforslag: Er din virksomhed klar til de nye bæredygtighedskrav?