Er din virksomhed omfattet af CSRD? Få svaret her

Allerede fra regnskabsåret 2024 er de første virksomheder blevet omfattet af de nye krav i EU’s bæredygtighedsdirektiv (CSRD). Er du i tvivl, om din virksomhed skal rapportere om bæredygtighed? Besvar fire spørgsmål og få svaret lynhurtigt.

CSRD betyder Corporate Sustainability Reporting Directive og er det nye bæredygtighedsdirektiv fra EU, der stiller nye krav til virksomheders bæredygtighedsrapportering. 

Du kan tage et hurtig tjek på virksomhedsguiden og lynhurtigt finde frem til, om din virksomhed er omfattet af de nye ESG-krav. Du skal blot besvare fire spørgsmål, og så ved du, om din virksomhed er omfattet og fra hvornår. Der er også hjælp at hente til dit videre arbejde.

Hvem er omfattet af CSRD?
Store og børsnoterede virksomheder med mere end 500 ansatte er omfattet af CSRD fra regnskabsåret 2024. Børsnoterede og ikke-børsnoterede virksomheder med mere end 250 ansatte er omfattet fra regnskabsåret 2025 (C stor virksomhed). Børsnoterede virksomheder med færre end 250 ansatte (undtagen børsnoterede mikrovirksomheder) er omfattet af kravene fra regnskabsåret 2026.  

I forbindelse med implementering af CSRD i dansk lovgivning er nye størrelsesgrænser for balancesummen og nettoomsætningen blevet vedtaget. 

Lovændringerne træder i kraft den 1. juni 2024, og har virkning fra regnskabsåret, der begyndte 1. januar 2024. Læs mere om de nye størrelsesgrænser.

Erhvervsstyrelsen kommer løbende med ny vejledning og guides på Virksomhedsguiden, der kan hjælpe din virksomhed med at navigere rundt i de mange nye krav fra EU.

05.07.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Er din virksomhed omfattet af CSRD? Få svaret her

02.07.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Få hjælp til at strukturere og opbygge din ESG-rapportering

28.06.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Få hjælp til ESG-rapporteringen: Ny vejledning om, hvordan du anvender bæredygtighedsstandarder

28.05.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Er din virksomhed en SMV? Få her en skabelon til at komme i gang med ESG-rapporteringen

27.05.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Nye EU-regler på vej: Forbyder produkter fremstillet ved tvangsarbejde

24.05.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Få hjælp til at strukturere og opbygge din ESG-rapportering