Er din virksomhed en SMV? Få her en skabelon til at komme i gang med ESG-rapporteringen

Ønsker du som SMV hjælp til at komme i gang med ESG-rapporteringen? Læs med her og få inspiration til ESG-arbejdet gennem konkrete værktøjer fra Erhvervsstyrelsen.

CSRD (Corporate Social Responsibility Directive) er vedtaget i Folketinget, og arbejdet med bæredygtighedsrapportering er nu nået til et nyt niveau.

Selvom din virksomhed ikke er omfattet af de nye EU-krav, kan I møde stigende krav om at rapportere om bæredygtighed fra jeres kunder og andre samarbejdspartnere.

Det største pres for at levere ESG-data kommer nemlig fra andre virksomheder. Det fremgår af Dansk Erhvervs analyse Alle ombord 2023.

Sådan kommer du i gang
Der er heldigvis hjælp at hente! Erhvervsstyrelsen har lavet en god og overskuelig skabelon til at komme i gang med at opgøre og kommunikere din EGS-data.

Her kan du finde hjælp til at strukturere og tydeliggøre din virksomheds data, målsætninger og indsatser – det hele findes på Virksomhedsguiden.

Her kan du også finde overblik i 6 trin, der kan hjælpe til at opgøre din virksomheds ESG-data.

Om CSRD

Hvad er CSRD?
CSRD betyder Corporate Sustainability Reporting Directive og er det nye bæredygtighedsdirektiv fra EU, der stiller nye krav til virksomheders bæredygtighedsrapportering.

Et af hovedelementerne i lovgivningen er, at de største virksomheder skal rapportere efter obligatoriske standarder også kaldet ESRS-standerne, som står for European Sustainability Reporting Standards. Disse kan ligge inden for E, S og G i ESG, som er en forkortelse for Enviroment, Social og Governance, som du kan læse mere om på Virksomhedsguiden.

Hvem er omfattet?
Store og børsnoterede virksomheder er omfattet af CSRD og skal derfor rapportere efter ESRS-standarderne. Mange SMV’er er derfor ikke omfattet af CSRD, men der kan stadig være klare fordele ved at komme i gang med arbejdet. Er du i tvivl, om du er omfattet af CSRD, så læs mere her.

28.05.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Er din virksomhed en SMV? Få her en skabelon til at komme i gang med ESG-rapporteringen

27.05.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Nye EU-regler på vej: Forbyder produkter fremstillet ved tvangsarbejde

24.05.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Få hjælp til at strukturere og opbygge din ESG-rapportering

16.05.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Erhvervsstyrelsen er klar med hjælp til den dobbelte væsentlighedsanalyse

19.04.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Virksomheder kan få hjælp til rapportering om deres globale værdikæde gennem partnerskaber

17.04.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Få hjælp til din ESG-rapportering med digitale løsninger