Ekstremt skadelig gas kan nu erstattes med ren luft

SF6-gas – som bruges til isolering i elnetselskabernes anlæg – har et klimaaftryk, der er over 23.000 gange større end CO2. Den kan være aktiv i atmosfæren i 3.200 år og er af FN udnævnt til at være verdens mest miljøskadelige drivhusgas. Nu har energiopt

03. november 2022 – Ved at fjerne fugt og partikler fra helt almindelig luft, er Schneider Electric i stand til at erstatte verdens mest miljøskadelige drivhusgas, SF6. Teknologien kaldet AirSeT, er udviklet gennem de sidste 6 år og står klar til brug for elnetselskaberne. Det er længe ventet, for i 2030 skal udledningen af SF6 være halveret, og i 2050 kommer der formentlig et totalforbud.

Derfor har der også været stort fokus på at finde et bæredygtigt alternativ til de omkring 85.000 el-netstationer i Danmark, hvor der bruges SF6-gas til isolation af koblingsanlæggene, beskyttelse mod kortslutning og til at gøre dem mere kompakte.

Drivhusgassen er ikke farlig for mennesker at indånde, da det er en inaktiv gas, men sker der et læk fra anlæggene, og det gør der konstant i større eller mindre omfang, så skader gassen miljøet helt enormt. For SF6 kan hverken destrueres eller absorberes naturligt.

Jeg kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er at komme af med SF6. Bare ét kilo SF6-gas svarer til, hvad 11 benzindrevne personbiler udleder af CO2 på et helt år. Det er en ekstremt potent drivhusgas, som vi har arbejdet benhårdt for at kunne erstatte med en effektiv, bæredygtig løsning,” siger Claus Steengaard, Salgsdirektør i Schneider Electric og fortsætter:

Udover at AirSeT-teknologien nu gør det muligt at udfase brugen af SF6-drivhusgasser totalt, vil den også bidrage til forsyningsselskabernes mål om at blive CO2-neutrale i 2030. Implementeringen af AirSeT-teknologien er relevant for hele Europa. Både i EU, hvor man skubber på for at indføre et totalforbud mod SF6, og herhjemme, hvor der helt generelt er stor politisk opbakning om den grønne omstilling på dette område.

Med AirSeT bevares det kompakte anlæg, man også får med traditionelt SF6-baseret udstyr og det fungerer på samme måde som tidligere løsninger. Der er ikke behov for yderligere uddannelse af teknikere, og derfor kan SF6-fri teknologi fra Schneider umiddelbart erstatte nuværende løsninger.

RM AirSeT består af tæt på 100 patenter, og er et banebrydende alternativ til nutidens SF6-teknologi.

Læs mere om RM AirSeT og se en kort video, som forklarer teknologien.

Om Schneider Electric
Schneider Electrics formål er at gøre alle i stand til at få mest muligt ud af vores energi og ressourcer, så vi alle kan forbinde udvikling og bæredygtighed. Vi kalder dette Life Is On. Vores mission er at være din digitale partner for bæredygtighed og effektivitet. Vi driver den digitale transformation og muliggør de fuldt integrerede digitale ledelsesværktøjer og administrationsløsninger til bygninger, datacentre, infrastruktur, private hjem og industrivirksomheder. Dette gør vi muligt ved at integrere vores førende proces- og energiteknologier, ”end-point to cloud” IoT produkter, styringsenheder, software og services. Vi er de mest lokale af de globale virksomheder. Vi er fortalere for standarder og økosystemer af partnerskaber, der er åbne, og som også brænder for vores værdier: Meningsfuldt, inkluderende og styrkende.

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

12.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Tilmelding til AVEVA World 2024

10.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electric annoncerer verdens første nødstrømsløsning til gamere

08.07.2024Schneider Electric

Sponseret

TALENTPROGRAM for elektriker-lærlinge 2024

04.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Kom med til en spændende dag fyldt med de seneste Industri-input og automationsløsninger.

02.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Tilmelding til webinar om det kommende NIS 2-direktiv omkring cybersecurity