Der er hjælp at hente for producenter af stofmundbind

Et mundbind er ikke bare et mundbind – kvalitet og sikkerhed skal være i orden. En ny fælles europæisk vejledning kan hjælpe producenter af stofmundbind med at sikre dette. Vejledningen kan hentes gratis på Dansk Standards hjemmeside.

Stofmundbind bliver mere og mere udbredte, men man kan ikke altid være sikker på, om de virker efter hensigten. Stofmundbind er nemlig ikke underlagt de samme standarder for sikkerhed og kvalitet som CE-mærkede engangsmasker, hvor beskyttelsesgraden er dokumenteret.

For at hjælpe producenter af stofmundbind stiller Dansk Standard derfor en fælles europæisk teknisk vejledning om ansigtsmasker til brug i det offentlige rum gratis til rådighed, der vejleder om minimumkrav, testmetoder og brug.

”Det, den tekniske vejledning for stofmundbind kan, er at give fælles retningslinjer for kvalitet og sikkerhed. Den er et godt værktøj for producenter i den akut opståede situation, hvor mange mennesker forventes at bruge mundbind og hvor vi kan risikere, at det kan være svært at få fat i CE-mærkede engangsmasker”, siger Jens Heiede, standardiseringsdirektør i Dansk Standard.

Han understreger samtidigt, at CE-mærkede engangsmundbind fortsat er det mest sikre valg, fordi effekten er dokumenteret.

Den tekniske vejledning for stofmundbind bygger på en fransk standard, hvor mundbind i længere tid har været en fast del af gadebilledet. Vejledningen kan hentes gratis på Dansk Standards hjemmeside og er desuden også ved at blive oversat til dansk.

Hent vejledningen for stofmundbind gratis her: https://webshop.ds.dk/da-dk/s%c3%b8gning/13-340-20-hovedbeskyttelsesudstyr/ds-cwa-175532020

Forbrugere, der vil vide mere om mundbind, anbefales at læse mere på myndighedernes hjemmesider: https://www.sst.dk/da/nyheder/2020/krav-om-mundbind-i-den-kollektive-trafik-og-saerlige-anbefalinger-til-personer-i-oeget-risiko

https://laegemiddelstyrelsen.dk/da/udstyr/hvis-du-koeber-mundbind-eller-ansigtsmasker/

Dansk Standard stiller i forbindelse med COVID-19-krisen desuden en række andre standarder for medicinsk beskyttelsesudstyr som fx ansigtsmasker, øjenbeskyttelse og handsker, gratis til rådighed for virksomheder, der producerer værnemidler, for at de kan producere sikre produkter. Læs mere her: https://www.ds.dk/da/nyhedsarkiv/2020/3/standarder-for-medicinsk-beskyttelsesudstyr-stilles-gratis-til-raadighed

08.04.2024Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

14.02.2024Dansk Standard

Sponseret

Ny standard for virksomheder til håndtering af klimaændringer

05.02.2024Dansk Standard

Sponseret

Ny lovgivning medfører skærpede krav til virksomheders energiledelse og stiller skarpt på CO2-udledning

14.12.2023Dansk Standard

Sponseret

Det nye bygningsdirektiv kalder på standarder

14.12.2023Dansk Standard

Sponseret

Standarder skal hjælpe med at indfri EU’s nye krav til bæredygtige produkter

27.11.2023Dansk Standard

Sponseret

Sådan gør du din virksomhed mere modstandsdygtig