De grønne papkasser bliver flere og flere i Østjylland

I Jyllands-Kartonlager har de travlt. Ud over at sælge nye FSC-certificerede papkasser til danske virksomheder, har virksomheden også skabt en god forretning ved at købe og sælge brugte papkasser til gavn for dem selv, kunderne og miljøet.

Jyllands-Kartonlager er en østjysk emballagevirksomhed beliggende i Hovedgård. Virksomheden handler med nye såvel som brugte papkasser samt restpartier af nye kasser til virksomheder i hele Danmark. Oprindeligt solgte virksomheden udelukkende brugte papkasser og restpartier af nye kasser, men med tiden er de nye FSC-certificerede papkasser blevet en del af sortimentet. Virksomheden opnåede i 2011 som den første emballagevirksomhed i Danmark en FSC-certificering og godkendelse til salg af forsendelsespapkasser:

”Da jeg i starten ville til at sælge nye papkasser, ville jeg gerne undersøge, om det kunne gøres mere bæredygtigt og miljøvenligt. Efter et informationsmøde hos FSC Danmark, kunne jeg se, at de tanker, der ligger bag FSC, og vores kultur såvel som den måde, vi arbejder på her på arbejdspladsen, kunne hænge fint sammen,” siger Michael Kjeldbjerg, der ejer Jyllands-Kartonlager, og understreger, at hensynet til miljøet og det bæredygtige valg altid har spillet en central rolle i virksomhedens kultur.

Virksomheden måtte dog i starten søge til Tyskland efter leverandører af FSC-certificerede papkasser. I dag er der langt flere danske producenter af certificeret emballage, hvorfor Jyllands-Kartonlager nu køber størstedelen af deres nye kasser i Danmark.

For Jyllands-Kartonlager var valget af FSC-certificering et ønske fra starten, der i dag gør, at virksomheden kan give deres kunder det, de efterspørger:

”Jeg er glad for, at vi var en af de første i branchen, der blev FSC-certificeret her i Danmark. Mange andre producenter oplever i dag, at den øgede efterspørgsel efter certificeret emballage og de stadigt stigende krav i markedet til at anvende miljøvenligt emballage, tvinger dem til at følge med udviklingen,” siger Michael Kjeldbjerg.

Genbrug er stadig kerneforretningen

Jyllands-Kartonlager forventer en stigning i antallet af solgte FSC-certificerede kasser i det nye år, men Michael Kjeldberg understreger, at det stadig er brugte papkasser og restpartier af nye papkasser, som de sælger mest af, og som fra starten har været virksomhedens kerneforretning. Det er der en helt særlig grund til:

”Kunden skal i gennemsnit give det halve af den pris, de normalt betaler for en ny papkasse. I stedet for at virksomhederne skiller sig af med deres brugte papkasser, køber og afhenter vi dem. Vi køber dem selvfølgelig billigt, for på den måde at sikre, at vi også efterfølgende kan sælge dem videre billigt. På den måde er det til gavn for begge parter og miljøet,” siger Michael Kjeldbjerg.

Virksomheden sælger i dag deres brugte og nye papkasser til et bredt spekter af virksomheder i Danmark, som blandt andet dækker over handels- og konfektionsvirksomheder og webshops.

Om Jyllands-Kartonlager

Jyllands-Kartonlager har eksisteret i mere end 40 år. Virksomheden har i dag over 1000 forskellige størrelser af papkasser på deres lager i den østjyske by Hovedgård. Jyllands-Kartonlager er i dag leverandører af nye såvel som brugte og restpartier af nye papkasser samt emballagetilbehør til virksomheder i hele Danmark.

Læs mere om Jyllands-Kartonlager på deres hjemmeside.

02.03.2023FSC Danmark

Sponseret

FSC Danmarks årsdag og generalforsamling 2023

28.11.2022FSC Danmark

Sponseret

Åben høring om FSC’s standard for controlled wood-certificering og den tilhørende nationale risikovurdering

10.06.2022FSC Danmark

Sponseret

FSC giver 10 anbefalinger til at forbedre EU-initiativ for skovrydningsfrie produkter

08.06.2022FSC Danmark

Sponseret

Danmarks første FSC-certificerede offentlige byggeprojekt er nu indviet

22.03.2022FSC Danmark

Sponseret

Jysk kommune bliver den første af sin slags med FSC®-certifikat

07.12.2021FSC Danmark

Sponseret

Vi skal stille flere krav til vores forbrug. Men vi har brug for hjælp!