Danmarks Naturfredningsforening gør Folkemødet grønnere

Allerede sidste år kom der fokus på affaldssortering og andre miljørigtige løsninger på Folkemødet. I år kommer vi til at tænke endnu mere på vores natur og miljø.

Wasteland er blandt de initiativer, som DN har sat i værk for at sortere affald mere korrekt under Folkemødet. .

Sidste år besøgte over 35.000 mennesker det årlige Folkemøde på Bornholm. Det efterlader et større aftryk på miljøet omkring arrangementet hvert eneste år, når så mange personer er samlet på et område. For når der er mange mennesker, så kommer der også meget affald.
Derfor besluttede Danmarks Naturfredningsforening i 2014, i samarbejde med Folkemødet, at skabe større fokus på en grønnere profil til begivenheden. Og det fortsætter vi med i år, når sommerens helt store event på Bornholm skydes i gang den 16. juni.

Affaldssortering i højsædet
Et af de store fokuspunkter bliver at få sorteret affald mere korrekt. Sidste år introducerede Danmarks Naturfredningsforening deres Wasteland – et sted, hvor vi sammen kan blive koge på, hvilken type affald Folkemødets deltagere producerer. 
Desuden vil der være fokus på en mere omfattende affaldssortering, som vi forhåbentligt vil se mere til i fremtiden. Udover de velkendte sorteringer i pap, papir og glas, sorterer vi også i metal, plast og organisk affald. Folkemødets ambition er at genanvende 50 % af affaldet i 2020.

Fokus på drikkevand
Sidste år stillede Danmarks Naturfredningsforening to vandstandere til rådighed ved Folkemødet. På grund af stor popularitet er der i år hele fem vandstandere.
Også her har Danmarks Naturfredningsforening en finger med i spillet. Vandstanderne med friskt, bornholmsk drikkevand etableres nemlig på pladsen for at mindske forbruget af plastflasker med kildevand.
Fra vandstanderne kan gæsterne kvit og frit fylde deres drikkedunke op. Beregninger fra DTU og HOFOR viser, at en halv liter vand i plastflasker koster 90 g CO2, mens en halv liter fra vandhanen koster 0,1 g CO2. Vandhanevandet har altså en CO2-udledning, der er 900 gange mindre.

" Hvis alle gæsterne på Folkemødet hver dag drikker en halv liter vand fra hanen i stedet for at købe en plastflaske med vand, spares ca. 10 tons CO2. Og ikke mindst spares kloden for produktion af plastflasker. Det er en forskel, der er til at mærke".

----------------------------------------------------------

Mød Danmarks Naturfredningsforenig på Folkemødet
Vi håber, at mange vil komme og besøge Danmarks Naturfredningsforening i vores telt på Cirkuspladsen og deltage i vores spændende events og debatmøder.
Vi vil fremhæve tre populære her:

Cirkulær økonomi - fra festtale til handling 
Torsdag den 16. juni, 17:45-18:45 (ved Allinge Røgeri)

Sammen med Dansk Industri og Dansk Metal skal Danmarks Naturfredningsforening diskutere, hvordan en fremtid med cirkulær økonomi ser ud, og hvordan cirkulær økonomi kan gavne miljøet. 
Der er tre runder med spørgsmål. Hver runde indledes med et lille fremtidsscenarie. Panelet får mulighed for at give deres bud på ”vejen frem mod 2030” inden for de enkelte spørgsmål.
Panelet består af:  Forbundsformand Claus Jensen fra CO Industri, Præsident Ella Maria Bisschop-Larsen fra Danmarks Naturfredningsforening, Direktør Tine Roed fra DI, Fremtidsforsker Ulrik Blinkenberg, Lykkeforsker Meik Wiking.
...

Plast længe leve 
Torsdag den 16. juni, 15:00-16:00 (Danchells anlæg) 

Vi skal sammen med plastindustrien diskutere plast i naturen og muligheder for genandvendelse. Den seje Sine Beuse Fauerby, som er Energi- og miljøpolitisk medarbejder i Danmarks Naturfredningsforening, deltager i debatten. 
...

Naturpolitisk morgenløb – Slå bl.a. Kristian Thulesen Dahl på målstregen
Fredag den 17. juni, 07:00-09:00 (Cirkuspladsen)

Kunne du tænke dig at få pulsen op og samtidlig bliver klogere på plast?
Kom og vær med til Morgenløbet! Du kan læse mere og tilmelde dig her. På deltagerlisten er blandt andet Kristian Thulesen Dahl (DF) og Kristian Jensen (V).

Du kan følge med i hele Danmarks Naturfredningsforenings øvrige færden på dette års Folkemøde i vores program.

01.06.2023Danmarks Naturfredningsforening

Sponseret

Regeringen vil ikke love mere beskyttet natur frem mod 2030

27.09.2022Danmarks Naturfredningsforening

Sponseret

Nyt partnerskab med NIO skal styrke beskyttede naturområder og naturformidling

20.09.2022Danmarks Naturfredningsforening

Sponseret

Biodiversiteten blomstrer frem på kirkernes områder

08.06.2022Danmarks Naturfredningsforening

Sponseret

Stor sejr for Øresund: Folketinget stopper dumpning af slam fra Lynetteholm

07.12.2021Danmarks Naturfredningsforening

Sponseret

Kommuner tager kampen op mod enorme mængder affald

03.06.2021Danmarks Naturfredningsforening

Sponseret

Gode nyheder for drikkevandet: Sprøjteforbud i det offentlige og for private på vej