Connie Hedegaard indtræder i juryen for Sustainability Awards

Tidligere EU-kommissær og nuværende formand for bl.a. Tænketanken Concito, Aarhus Universitet og EU’s forskningsmission om klimatilpasning, Connie Hedegaard, indtræder i den uafhængige jury for Sustainability Awards.

Fotokredit: Privatfoto.

26.04.2022

Sponseret

EY

Med sin mangeårige erfaring fra den danske og internationale politiske scene er Connie Hedegaard kendt for sit store arbejde for at fremme grøn omstilling og økonomi.

Som EU-kommissær fra 2010 til 2014 stod hun i spidsen for forhandlingerne hen imod vedtagelsen af EU’s 2030 Climate and Energy Framework, og hun var ansvarlig for EU’s 2050-køreplan for CO2-reduktion. Connie Hedegaard har også tidligere været miljøminister og senere klima- og energiminister.

Nu indtræder hun i den uafhængige jury for Sustainability Awards, som sammen skal finde dansk erhvervslivs fremmeste inden for bæredygtighed.

”For at fastholde den brede opbakning bag den grønne omstilling i Danmark, er der i den grad brug for, at både borgere og politikere kan se sig i de konkrete løsninger. Og løsningerne skal komme fra erhvervslivet. Derfor er det så centralt, at virksomhederne både accelererer arbejdet med at omsætte fine ord og mål til helt konkret handling, og samtidig gør de nye energi- og ressourceeffektive løsninger synlige. Lige præcis det tror jeg, konkurrencen bidrage til”, siger Connie Hedegaard.

”Vi er glade for, at Connie Hedegaard har stillet sig til rådighed for juryen i Sustainability Awards. At vi har kunnet tiltrække endnu en stærk profil til dette arbejde understreger, at klima og bæredygtighed spiller en helt afgørende rolle for erhvervslivets langsigtede værdiskabelse. Formålet med Sustainability Awards er netop at dele inspiration fra de virksomheder, der er bedst til at arbejde strategisk og innovativt med bæredygtighed – til glæde for både virksomhederne selv og for vores samfund, siger Jan C Olsen, CEO for EY i Danmark.”

Stærk og erfaren jury
Det er en særdeles kompetent og erfaren jury, der favner væsentlige aspekter af samfundsansvar, innovation, iværksætteri, globalt udsyn og vækst, og hvor de enkelte medlemmer bidrager med hvert deres unikke perspektiv på bæredygtighed i dansk erhvervsliv.

Juryen består af:

  • Bo Øksnebjerg, Generalsekretær, WWF
  • Connie Hedegaard, formand, Concito & KR Foundation, formand, Aarhus Uni. og OECD’s Round Table for Sustainable Development
  • Kristian Jensen, Direktør for Green Power og Danmarks tidligere udenrigs- og finansminister
  • Lars Rasmussen, Bestyrelsesformand for Coloplast, Lundbeck og Igonomix S.L.
  • Le Gammeltoft, Iværksætter, CEO og formand for Dansk Erhvervs Iværksætterpanel
  • Linda Nielsen, Professor i Global Governance på Københavns Universitet
  • Mie Krog, Partner og CEO, SelectionF og bestyrelsesmedlem
  • Stine Kirstein Junge, Global Leder af SDG Accelerator hos FNs Udviklingsprogram (UNDP)
  • Torben Möger Pedersen, Adm. direktør i PensionDanmark

Læs mere om jurymedlemmerne her.

Priserne
De to priser, som den uafhængige jury skal udpege vinderne af, er ”Sustainability Innovation Award”, der har fokus på virksomheder, som arbejder særligt innovativt med bæredygtighed, og ”Climate Strategy Award”, der har fokus på virksomheder, som udmærker sig i arbejdet med klimaforandringer.

Priserne uddeles ved en konference den 13. september 2022 i Børssalen i København.

Læs mere om Sustainability Awards her.

30.05.2024EY

Sponseret

Bo Øksnebjerg bliver ny partner i EY

27.05.2024EY

Sponseret

Ny guide vil hjælpe danske bestyrelser gennem CSRD

13.11.2023EY

Sponseret

EY og Axcelfuture vil gøre danske virksomheder klogere på bære-dygtighedsrapportering

22.05.2023EY

Sponseret

Bæredygtige Combineering: Fra Entrepreneur Of the Year til milliardsalg

27.04.2023EY

Sponseret

Sustainability Awards uddeler ny pris

05.03.2023EY

Sponseret

EY vil aflaste Danmarks el-net ved at flekse strømforbruget i hovedsædet