Biodiversitet på Børsen - Fremtidens forretningsgrundlag

Biodiversitet fyldte også i Børssalen den 11. oktober, da Dansk Erhverv afholdt konference om biodiversitet som fremtidens forretningsgrundlag. Et vigtigt emne, der står højt på dagsordenen, og som er med til at forme fremtidens forretningsgrundlag.

Foto: Dansk Erhverv

Tab af biodiversitet er et fokusområde, der i stigende grad får en større opmærksomhed og bevågenhed og står højt på den globale bæredygtighedsdagsorden. Katherine Richardson, professor ved Københavns Universitet, præsenterede ved den brændende platform og satte rammerne: Vi står midt i en biodiversitetskrise, der er mindst lige så vigtig som klimakrisen og sammenlignede med klimadebatten.  

”Vi bruger rigtig meget energi på at kaste bolden rundt. Vi kigger alle sammen på politikerne. Men politikerne står midt mellem befolkningen og virksomhederne. Det er virksomheder, der står med hånden på kogepladen. Det er et kæmpeansvar” udtalte Katherine Richardson til finans.dk efter konferencen. 

Hun fremhæver også pladsmangel som en kæmpe trussel for biodiversitet og foreslår, at virksomheder fører regnskab over arealanvendelse gennem værdikæderne og sætter mål for reduktion.  

Miljøminister Magnus Heunicke var også forbi Børssalen og præsenterede regeringens visioner og mål og rettede særlig opmærksomheden mod situationen med iltsvind i bl.a. Horsens Fjord, Aarhusbugten og Køge bugt. Havmiljøet kalder på handling nu.

Konferencen bød også på indsigter om offentlige indkøb og biodiversitet, de nye regler om bæredygtighedsrapportering og de oplysningskrav, der følger med om biodiversitet samt Lidls erfaringer fra med at arbejde med biodiversitet. Hvis arbejdet er forankret i ledelsen og samarbejde med leverandører er på plads, kan det gøre en forskel.  

Den gode nyhed er, at der er hjælp på vej. Science Based Targets Network (SBTN) giver virksomheder mulighed for at tilslutte sig mål, rapportering og måling af deres aftryk – og på samme tid at forpligte sig. Generalsekretær i WWF Bo Øksnebjerg præsenterede, hvordan virksomheder kommer i gang og arbejder med at rette op på de aftryk der allerede er sat.  

Biodiversitetskrisen er som at have penge i banken. Det handler om saldoen på klodens vigtige valutaer - klima og biodiversitet - går i den forkerte retning. Katherine Richardson udtalte til finans.dk, at ”Vi kan feste, selvom saldoen går ned, men vi kan ikke feste evigt. Det er præcis den situation, vi har bragt os selv i.” 

Dansk Erhverv har med biodiversitetskonferencen skudt debatten i gang. Vi følger op med mere information i nyhedsbreve og på hjemmesiden – og planlægger at afholde et nyt event om diodiversitet til foråret.

23.02.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Virksomhederne, der rammes af gigantiske økonomiske konsekvenser fra CSRD, har brug for mere hjælp

16.02.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Ny analyse: Bæredygtighed accelererer bredt i dansk erhvervsliv

28.11.2023Dansk Erhverv

Sponseret

Ny rapport: Stigende antal danske virksomheder sætter SBTi mål

23.11.2023Dansk Erhverv

Sponseret

Biodiversitet på Børsen - Fremtidens forretningsgrundlag

14.11.2023Dansk Erhverv

Sponseret

SBTN – kortlæg og sæt videnskabelige mål for din biodiversitets- og naturindsats

05.10.2023Dansk Erhverv

Sponseret

Status for CSRD og hvad med de nye bæredygtighedsstandarder?