Børn lærer at genbruge affaldet ved at se, mærke og stille spørgsmål

Der var 141.000 børn med i Affaldsindsamlingen i sidste uge – det er ny rekord. Bilka tog teten op, og inviterede skolebørn på Affaldsskole for at se, hvordan varehuset sorterer og genbruger deres affald sammen med Danmarks Naturfredningsforening.

Nysgerrige børn lærer, at vi alle skal sorterer vores affald, så vi kan genbruge ressourcerne.

Flasker, plastik og pap. Det er overskrifterne på en dag i Bilkas Affaldsskole for børn. Det fik 1.B fra Mølleholmskolen i Taastrup lov til at opleve, da de forleden besøgte Bilka Ishøj.

1.B kom med ind bag kulisserne, og særligt flaskeindlevering var fascinerende for klassen. Ikke kun fordi de lærte, at en flaske kan ligge op til 100 år i naturen, før den bliver nedbrudt, men også fordi der lugtede lidt sjovt inde ved alle flaskerne.

Afdelingsleder i Bilka Ishøj Chris Nielsen gjorde på dagens Affaldsskole meget ud af at forklare 1.B, hvad der sker med affaldet, når det kommer i containeren.
- Vi har et mål om, at vi skal genanvende 93 procent af vores affald i 2018. Det er Bilkas holdning, og den skal ud til så mange som muligt og så tidligt som muligt, så vi kan gøre noget godt for naturen og miljøet, siger Chris Nielsen.

Pebernødder i flasker
Da Chris Nielsen spørger 1.B om, hvad man kan bruge en flaske til, efter den er blevet afleveret i flaskeautomaten, kommer der mange forskellige bud.
En foreslår at putte pebernødder i flaskerne, en anden mener, at man kan jagte monstre med flaskerne, mens en tredje i hvert fald ikke skal drikke af en flaske igen, da han hører, at flaskerne bliver genanvendt. 

Udover flaskeindlevering fik 1.B lov til at se, hvordan Bilka håndterer pap og plastik. Især den lange række af sammenpresset pap var interessant.
- Jeg håber, at børnene går herfra i dag med en aha-oplevelse af, hvad der sker bag facaden i et sted som Bilka. At de lærer, hvad der sker, når de afleverer en flaske i flaskeautomaten og ikke bare tror, at den forsvinder på magisk vis, siger Chris Nielsen.
Og 1.B har faktisk lært noget. Affaldsskolen indeholder nemlig også en quiz, hvor de svarer rigtigt på næsten alle spørgsmål.

Affaldssortering hører ikke kun til i Bilka
Det er ikke første gang, at 1.B hører om genbrug og vigtigheden af ikke at smide affald i naturen. Det har deres klasselærer Nuran Sari nemlig allerede fortalt dem om i faget natur og teknik.
- Vi prøver at gøre vores elever bevidste om affald allerede i indskolingen. Vi lærer dem, at vi har et fælles ansvar for den verden, vi lever i. Da vi så fandt ud af, at Bilka har en Affaldsskole, så vi det som en god mulighed for eleverne. De har nemlig fået lov til at se, mærke og stille spørgsmål, forklarer Nuran Sari.

På trods af at 1.B allerede er blevet undervist i, hvordan man håndterer affald, fortæller 8-årige Sebastian Nørgaard Larsen, at han har lært noget nyt i Bilka.
- Det har været sjovt, og jeg har lært, at man skal sortere affald. Man skal både gøre det derhjemme, og Bilka skal gøre det, siger Sebastian Nørgaard Larsen.

------------------

Hvad er Bilkas Affaldsskole?
Bilkas Affaldsskole er et event, som støtter op om Danmarks Naturfredningsforenings Affaldsindsamling.

  • Affaldsskolen viser børnene, hvordan Bilka håndterer affald på en måde, så de minimerer affaldet og øger genbruget.
  • Bilka afholder også Affaldsstafet, hvor de deler affaldssække ud, så borgere kan samle affald i naturen i lokalområdet og aflevere det i containere på Bilkas parkeringsplads.
  • Bilka støtter Affaldsindsamlingen med 1 kr. pr. kilo indsamlet affald

01.06.2023Danmarks Naturfredningsforening

Sponseret

Regeringen vil ikke love mere beskyttet natur frem mod 2030

27.09.2022Danmarks Naturfredningsforening

Sponseret

Nyt partnerskab med NIO skal styrke beskyttede naturområder og naturformidling

20.09.2022Danmarks Naturfredningsforening

Sponseret

Biodiversiteten blomstrer frem på kirkernes områder

08.06.2022Danmarks Naturfredningsforening

Sponseret

Stor sejr for Øresund: Folketinget stopper dumpning af slam fra Lynetteholm

07.12.2021Danmarks Naturfredningsforening

Sponseret

Kommuner tager kampen op mod enorme mængder affald

03.06.2021Danmarks Naturfredningsforening

Sponseret

Gode nyheder for drikkevandet: Sprøjteforbud i det offentlige og for private på vej