Børnehus for alvorligt syge børn modtager Lillebror Prisen 2014

Børnehjælpsdagen uddelte den 23. april årets Lillebror Pris på Københavns Rådhus. Prisen gik til Børnehuset SIV i Farum – en daginstitution, der hjælper syge børn og deres familier

Foto: Kim Agersten.

Inde i ethvert sygt barn, er der et rask barn. Det er en af grundtankerne hos Børnehuset SIV, der hjælper familier med alvorligt syge børn tættere på en normal tilværelse.

Børnehuset SIVs vigtige arbejde blev i dag belønnet med Lillebror Prisen 2014. Det skete ved en smuk ceremoni på Københavns Rådhus, hvor cirka 150 inviterede gæster deltog. Med prisen fulgte en check på 50.000 kroner samt en Lillebror-statuette skabt af kunstneren Hanne Varming.

Hædret for en helhedsindsats
Lillebror Prisen er blevet uddelt siden 1993 af Børnehjælpsdagen, og har til formål at hædre en person, forening eller organisation, som i det forgangne år har ydet en særlig indsats for børn og unge i Danmark.

Det er Børnehjælpsdagens Priskomité, der udpeger prismodtageren – og i år gjorde Børnehuset SIV sig ekstra bemærket blandt i alt 60 indkomne indstillinger fra hele landet.

”Vi ønsker at hædre Børnehuset SIV for at skabe en unik fysisk, pædagogisk og resocialiserende ramme for de syge børn, der i mange tilfælde må leve isoleret fra omverdenen på grund af et lavt immunforsvar. Børnehuset formår samtidig at støtte både forældrene og de raske søskende, som ofte bliver overset i et alvorligt sygdomsforløb”, fortæller CSR-chef Lene Hjorth, der er medlem af priskomitéen.

Bondegårdstur og børnecykler
Lillebror Prisen 2014 blev overrakt til lederen af Børnehuset SIV, Sussi Olsen. Under uddelingen forklarede hun om prisens betydning for den nordsjællandske daginstitution, som modtager børn med eksempevis hjertefejl, leukæmi og svære immundefekter.

”Vi er utroligt stolte over at få tildelt årets Lillebror Pris. Det er en stor anerkendelse af vores arbejde, som måske ikke er så synligt i samfundet til hverdag. De 50.000 kroner er et beløb, der virkelig gør en forskel. Det svarer til vores årsbudget, der vedrører børnenes beskæftigelse og indkøb af for eksempel legetøj. Vi har talt om at bruge pengene på en bondegårdstur, indkøb af nye børnecykler samt flere timer med vores musikpædagog”, fortæller en glad Sussi Olsen.

Læs mere om årets prismodtager Børnehuset SIV HER.
Læs mere om Børnehjælpsdagens Lillebror Pris HER.
Se flere billeder fra prisoverrækkelsen HER.

På billedet ses hhv. CSR-chef og medlem af Børnehjælpsdagens priskomité, Lene Hjorth , Børnehjælpsdagens adm. Direktør, Jytte Tholstrup Svendsen, leder af Børenehuset SIV, Sussi Olsen og socialborgmester i Københavns Kommune, Jesper Christensen.

09.02.2015Børnehjælpsdagen

Sponseret

Indstil en kandidat til Lillebror Prisen 2015

15.01.2015Børnehjælpsdagen

Sponseret

Stjernesang til fordel for anbragte børn

22.10.2014Børnehjælpsdagen

Sponseret

Danske Bank samler 35.000 kroner ind til Børnehjælpsdagen

20.10.2014Børnehjælpsdagen

Sponseret

Aon Football Camp 2014

29.09.2014Børnehjælpsdagen

Sponseret

Aon Denmark samler 125.500 kroner ind til Børnehjælpsdagen

01.09.2014Børnehjælpsdagen

Sponseret

Social ansvarlighed på skoleskemaet