Anskaf elbiler nu inden de bliver belagt med afgifter

Afgiftsfritagelsen for elbiler ophører ved årsskiftet. Den nye regering vil lave en provenuneutral reform af bilafgifterne, og betyder usikkerhed om, hvad en elbil vil koste til næste år.

Den elektriske Mercedes-Benz B-Klasse koster 319.900 kr. frem til 31. december, herefter er prisen uvis.

04.07.2015

Sponseret

Claus Seitzberg, , Fleetwise

Elbiler er aktuelt begunstiget ved, at være fritaget for registreringsafgift og grøn ejerafgift. Det har været nødvendigt for at igangsætte salget af elbiler herhjemme og understøtte målsætningerne om, at gøre Danmark uafhængigt af fossile brændstoffer.

Den tidligere regering lovede, at indføre en provenuneutral reform af afgifterne på personbiler, der skulle sikre, at det blev billigere at købe en energirigtig bil, men det blev ikke til noget. I stedet blev der lidt i lukketid lovet, at afgiftsfritagelse for elbiler ville blive forlænget med ét år, frem til udgangen af 2016.

Den nye regering har meddelt, at afgiftsfritagelsen for elbiler ikke fortsætter. Der skal i stedet for laves en ny model, der skal træde i stedet for nulafgiften.

- Vi overtager den tidligere regerings regninger, men vi overtager ikke dens løfter. Vi ønsker at fremme elbiler i Danmark ligesom et bredt flertal på Christiansborg. Vi bliver bare nødt til at forholde os til, at området skal kunne finansieres, lyder det fra Karsten Lauritzen, der er ny skatteminister.

Den nye skatteminister vil bruge sommerferien på, at overveje hvordan en ny reform skal udformes så det sikres, at en eventuel lavere afgift på el- og hybridbiler kan finansieres inden for det samlede afgiftsområde.

Et udspil på området forventes i løbet af efteråret og indtil da, må branchen fortsætte i uvished. For kommuner, virksomheder og private forbrugere der går med tanke om en elbil, er der al mulig grund til at gøre noget ved tankerne nu.

Elbiler fra tanke til handling
Ryk frem til start og gør noget ved tankerne. Gå fra tanke til handling og anskaf elbil, mens de stadig kan købes uden afgifter. Er der brug for rådgivning og hjælp til at vurdere potentialet for elbiler i bilflåden, så kan Fleetwise hjælpe.

En flådeanalyse kan eksempelvis skabe klarhed over hvilke biler der potentielt kan udskiftes til elbiler og give overblik over de økonomiske konsekvenser og miljømæssige effekter ved at implementere elbiler i bilflåden.

Brug eksempelvis elbiler som puljebiler, læs artiklen styrk den grønne profil og spar penge og bliv inspireret til hvordan der på én og samme tid kan spares penge og gøres noget godt for miljøet.

Kontaktoplysninger
Claus Seitzberg, telefon 4111 1229, cs@fleetwise.dk

19.04.2017Fleetwise

Sponseret

Halvering af afgiften på elbiler

03.01.2017Fleetwise

Sponseret

Omstilling til elbiler i Helsingør Kommune

14.12.2016Fleetwise

Sponseret

Bliv fortrolig og erfaren med elbiler

21.11.2016Fleetwise

Sponseret

Billigere elbiler med ny finanslov

08.11.2016Fleetwise

Sponseret

Spar 50 procent på elbiler ved køb inden årsskiftet

07.10.2016Fleetwise

Sponseret

Her er elbilen alle kan bruge