37.000 spejdere byggede bæredygtigt med STARK og FSC Danmark

FSC Danmark og STARK fik 37.000 danske og internationale spejdere til at bygge og tænke bæredygtigt, da de fra den 22-30. juli var samlet i Sønderborg på Danmarks største spejderlejr.

STARK og FSC Danmark fik spejderne til at tænke og bygge bæredygtigt gennem en række aktiviteter (© FSC Danmark).

STARK Sønderborg og FSC Danmark rykkede ud af de vante rammer og satte gennem en række aktiviteter bæredygtighed på dagsordenen hos deltagerne på Spejdernes Lejr. Udgangspunktet var STARKs lejrbutik, som var åben under hele spejderlejren og forsynede deltagerne med alt fra FSC-certificerede rafter og pæle til værktøj og andet udstyr.

Bæredygtigt træ i øjenhøjde
Søndag d. 23. juli slog STARK og FSC Danmark sig sammen om at arrangere en række aktiviteter, der fik spejderne til at tænke bæredygtigt. Foruden STARKs daglige tilbud om lejrens logo brændemærket i træ, træspil og slibning af økser, var der ansigtsmaling, FSC-tatoveringer og "photobooth". Alt sammen for at give spejderne en sjov oplevelse og for at fortælle, hvordan de kan være med til at passe på skovene ved at købe FSC-mærkede produkter.

"Spejderne færdes ofte i naturen og skoven og bruger træ som materiale, når de eksempelvis bygger og laver bål. De går op i at passe godt på naturen, og derfor var det oplagt at lave nogle sjove og lærerige aktiviteter for dem, som fik dem til at tænke over, hvordan de ellers kan være med til at beskytte skovene,” fortæller Ida Rehnström, Kommunikations- og projektansvarlig i FSC Danmark, og tilføjer, at: 

”Vores aktiviteter blev taget virkelig godt imod, og deltagerne var oprigtigt interesserede og spørgelystne, så vi er virkelig kommet ud over rampen på lejren. Derudover var det bekræftende at opleve, at mange af de yngre spejdere kunne genkende FSC-logoet fra mælkekartonerne hjemme på spisebordet.”

Bæredygtigt træ i DNA’et
Aftalen mellem STARK og Spejdernes Lejr kom i stand gennem et traditionelt udbud til alle Sønderborgs tømmerhandler, hvor STARK – der i sin tid blev FSC-certificeret som det første landsdækkende byggemarked – bl.a. trak på kædens omfattende erfaring med og sortiment af certificerede byggematerialer, da tilbuddet skulle laves: 

"Vi prøvede at gå i en anden retning end bare at tænke pris, så vi kunne tilbyde mere end blot træleverancer. Så kom ideen om at lave en fysisk butik på lejren og nogle spændende træaktiviteter for spejderne i løbet af ugen. Samarbejdet med FSC Danmark om bæredygtigt træ lå lige til højre benet, da det er en del at vores DNA at tilbyde vores kunder bæredygtigt certificeret træ," udtaler Dennis Rosengren Skjøth, Trælastdirektør STARK Sønderborg, og slutter:

”Vi ønsker i STARK at gøre bæredygtigt træ så tilgængeligt som muligt, og Spejdernes Lejr var en virkelig god anledning til at fortælle de unge om mulighederne. Både for dem, der påtænker at blive professionelle håndværkere, og for deres kammerater er bæredygtighed vigtigt at lære om.”

Se billeder fra STARK og FSC Danmarks lejraktiviteter her.

Om Spejdernes Lejr 2017
Spejdernes Lejr 2017 er Danmarks største spejderlejr. Lejren er arrangeret af de fem spejderkorps: KFUM-Spejderne, De grønne pigespejdere, Det Danske Spejderkorps, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvigs og blev afholdt den 22. juli til den 30. juli 2017 ved Sønderborg på Kær Vestermark. Under hele lejren blev der tilbudt aktiviteter for deltagere i alle aldre. I alt deltog 37.000 danske og internationale spejdere fra 43 lande. 

Læs mere om lejren her.

02.03.2023FSC Danmark

Sponseret

FSC Danmarks årsdag og generalforsamling 2023

28.11.2022FSC Danmark

Sponseret

Åben høring om FSC’s standard for controlled wood-certificering og den tilhørende nationale risikovurdering

10.06.2022FSC Danmark

Sponseret

FSC giver 10 anbefalinger til at forbedre EU-initiativ for skovrydningsfrie produkter

08.06.2022FSC Danmark

Sponseret

Danmarks første FSC-certificerede offentlige byggeprojekt er nu indviet

22.03.2022FSC Danmark

Sponseret

Jysk kommune bliver den første af sin slags med FSC®-certifikat

07.12.2021FSC Danmark

Sponseret

Vi skal stille flere krav til vores forbrug. Men vi har brug for hjælp!