Solceller og biodiversitet forenes i ambitiøst bæredygtighedsprojekt

Hansens Flødeis har bæredygtighed øverst på agendaen, og producerer vedvarende energi med solceller fra NRGreen, samtidig med at de styrker biodiversiteten.

Jordbaserede solcelleanlæg er en god mulighed for at udvide sin strømproduktion, så den ikke nødvendigvis er begrænset af, hvad der kan ligge på tagfladen. Det kan være en fordel at tage forbehold for biodiversiteten, når man vælger at opsætte solceller på jorden. Dog er biodiversitet og solceller, der er jordbaserede, er to klimatiltag, der sjældent ses i samme konstellation, men det har ejerne hos Hansens Flødeis fundet en løsning på.

Læs mere om solceller på jord.

Læs mere om solceller og biodiversitet.

SOLEN ER ISMANDENS BEDSTE VEN

Brødrene Rasmus og Anders Eibye Hansen er fjerde generation, der sammen driver familievirksomheden, Hansens Flødeis. For dem er klima og bæredygtighed essentielle faktorer i deres drift, som indtænkes i alt fra dyrkningen af kakaobønner til indpakning af isene. Derfor er vedvarende energi også en oplagt løsning for det danske ismejeri.

Dynamikken mellem energiproduktionen fra solceller og vores energiforbrug passer bare rigtig, rigtig godt sammen. Solen er på mange måder ismandens bedste ven, for når solen skinner, så sælger vi meget is, og vi producerer suverænt mest. Det er også her, at solcellerne de har det største output, så det var bare et rigtig godt match til vores virksomhed,” fortæller Anders Eibye Hansen.

BIODIVERSITET I HARMONI MED JORDBASEREDE SOLCELLER

Biodiversitet var også en vigtig faktor for det fremadsynede ismejeri, og da de skulle have installeret de jordbaserede solceller, så de ikke anlægget som et problem for udviklingen af biodiversiteten, men derimod som en mulighed. Den uudnyttede græsplæne, der til dels blev brugt som parkeringsplads, huser nu den jordbaserede del af solcelleanlægget, samt en vild blomstereng, der skal være med til at øge biodiversiteten omkring ismejeriet.

Læs mere om solcelleprojektet og brødrene Hansens overvejelser og bæredygtighedstiltag her.

27.10.2023NRGreen ApS

Sponseret

Solenergi om vinteren

06.10.2023NRGreen ApS

Sponseret

Ny finansieringsmulighed skal udbrede vedvarende solenergi til danske virksomheder

18.09.2023NRGreen ApS

Sponseret

Når elpriserne er lave, er den grønne omstilling stadig fordelagtig

18.09.2023NRGreen ApS

Sponseret

Skab en bæredygtig økonomi med solenergi

04.08.2023NRGreen ApS

Sponseret

Solceller og biodiversitet forenes i ambitiøst bæredygtighedsprojekt

26.06.2023NRGreen ApS

Sponseret

Sommerens produktion af solenergi